22.04.2021 |
Territoris.cat

Carlos Minuchin i Maria Sevilla, guanyadors dels Premis de Poesia Joan Duch i Carles Hac Mor

L'organització, que va haver de suspendre l'entrega de premis degut a l'alarma sanitària que vivim, ha volgut fer públics els noms dels guanyadors 

libros1
Carlos Minuchin i Maria Sevilla, guanyadors dels Premis de Poesia Joan Duch i Carles Hac Mor

El passat dissabte 21 de març s’havia de celebrar la Nit Poètica dels Premis Joan Duch i Carles Hac Mor a Juneda, on s’havien de fer públics els noms dels guanyadors. L’acte però es va suspendre seguint les mesures adoptades per les autoritats sanitàries i com a mesura de prevenció per evitar la propagació del Coronavirus.

Davant  la impossibilitat de trobar una data a curt termini per realitzar l’entrega dels Premis, l’organització ha volgut fer públics els noms dels guanyadors dels premiats.

Carlos Minuchin Vilafranca, amb l'obra 'Magma', és el guanyador del 21è Premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors. Aquest premi consisteix en l’edició de l’obra a càrrec de l’editorial Fonoll, i un premi en metàl·lic de 1.500 €.

Els versos de 'Magma' reïxen a equilibrar la fisiologia, la bellesa i la paradoxa, i colpeixen el lector fent-lo mirar endins i alhora projectant-lo al futur.

Pel que fa al 4t Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva, la guanyadora ha estat Maria Sevilla Paris i 'If true: false; else: true'. Aquest guardó consisteix en l’edició de l’obra a càrrec de l’editorial Fonoll, i un premi en metàl·lic de 300 €.

'If true: false; else: true' és una autèntica recerca humana que, feta mitjançant la combinació subversiva de formes i llenguatges, traça un camí propi ple de contingut i valor.

En aquesta edició s’han presentat al Premi Joan Duch 14 obres inèdites d’autors i autores procedents de tots els Països Catalans. Al Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva, en canvi, s’hi ha presentat un total de 30 poemaris provinents d’arreu del territori català.

Carlos Minuchin i Maria Sevilla, guanyadors dels Premis de Poesia Joan Duch i Carles Hac Mor
comentaris