30.11.2021 |

Joan Talarn es posa el davantal a la Fira de l'Oli de les Borges per elaborar la pizza catalana

Joan Talarn es posa el davantal a la Fira de l'Oli de les Borges per elaborar la pizza catalana

L'estand del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Promeco), que ocupa l'espai Aliments del Territori i tu, en el marc de la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues, que se celebra a les Borges Blanques, fins diumenge, ha acollit aquest dissabte un taller en el qual hi ha participat el president de l'ens provincial, Joan Talarn.

Dolors Llort i Joan Talarn amb les mans a la massaEl president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn s'ha col·locat el davantal i s'ha arromangat la camisa, per posar-se a les ordres de la Montse Llort, de Cal Senzill de Bellpuig, per elaborar plegat la pizza catalana, una evolució urgellenca del tradicional plat italià, amb la particularitat de l'allioli de codony. El president ha seguit amb detall els passos per elaborar la massa, i posteriorment ha preparat la base fins a deixar-la a punt pels condiments.

Estefania Rufach, Carles Gibert, Jordi Verdú, i Ramon Boixadera segueixen el treball de Joan TalarnAl president de la Diputació l'han acompanyat en l'experiència gastronòmica, els diputats Estefania Rufach, Carles Gibert i Jordi Verdú, a més de Ramon Boixadera, director de Promeco.

Cal Senzill, és un petit obrador de conserves vegetals completament artesà que fa una aposta decidida per la qualitat i els gustos de sempre, amb un compromís ferm, pel que fa a la matèria primera, amb els productes de proximitat i de temporada, sempre completament naturals i en la mesura del possible sense tractar

El taller de cuina ha estat una de les 19 accions que el Patronat de Promoció Econòmica ha programat durant tot el cap de setmana en l'espai Aliments del territori i tu, en el marc de la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues, que se celebra fins aquest diumenge 19 de gener. El nombrós públic que ha visitat el certamen ha pogut gaudir de tastos d'olis, de vins i d'altres productes de la comarca de les Garrigues, del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell.

Dolors Llort i Joan Talarn amb les mans a la massa 1Joan Talarn ha assegurat que accions com aquestes són una prova del suport de la Diputació de Lleida a totes aquelles persones i petites empreses que aposten per la proximitat i la qualitat, fent que un producte universal tan aparentment habitual com és una pizza es transformi revolucionàriament en una senya d'identitat local. Talarn ha assegurat que amb activitats com aquestes, els productors tenen la possibilitat de poder explicar el que fan.

Joan Talarn es posa el davantal a la Fira de l'Oli de les Borges per elaborar la pizza catalana
comentaris