L’IRBLleida organitza 20 tallers, 5 xerrades i 4 visites guiades per la ‘Nit de la Recerca'

En aquesta edició, també es comptarà amb un planetari i amb la col·laboració de la Fundació Joan Oró, que impartirà una xerrada amb motiu de la celebració de l’Any Oró el 2023

2021_NitdelaRecerca_IRBLleida (64)
photo_camera La Nit de la Recerca l'any 2021 - Foto: IRBLleida

El divendres 23 de setembre tindrà lloc una nova edició de la Nit de la Recerca a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). En aquesta edició, l’Institut ha preparat 20 tallers, 5 xerrades divulgatives i 4 visites guiades al centre, que tindran lloc durant tota la setmana, tot i que la gran majoria serà el divendres 23 de 17.00 a 21.00 hores. Per assistir a qualsevol activitat, cal que totes les persones es registrin a través de la pàgina web nitdelarecerca.irblleida.org per a complir l’aforament limitat.

Les activitats s’iniciaran dilluns 19 de setembre amb una visita guiada al centre i una xerrada sobre per què investigar malalties rares. Les visites guiades es repetiran fins dijous en diferents horaris.

Es comptarà amb xerrades de professionals del centre sobre per què fallen els ronyons, què aporten els animals a la ciència o l’ús de mosques per estudiar el càncer, entre altres

2021_NitdelaRecerca_IRBLleida (13)
La Nit de la Recerca l'any 2021 - Foto: IRBLleida

Divendres 23 al matí tindrà lloc un taller al centre CREBA, a Torrelameu, i a la tarda, de manera simultània, uns 19 tallers científics dirigits a diferents públics, des d’infants fins a adults; tallers sobre la construcció de l’ADN, com dormim i com actua el nostre cervell, i d'un microscopi fet amb peces LEGO, entre d’altres.

També es comptarà amb un planetari i amb la col·laboració de la Fundació Joan Oró, que impartirà una xerrada amb motiu de la celebració de l’Any Oró el 2023

La Nit Europea de la Recerca se celebra cada any l’últim divendres de setembre en més de 300 ciutats de 30 països de tota Europa. Aquest 2022 tindrà lloc el 30 de setembre, però l’IRBLleida ha avançat una setmana la celebració perquè no coincideixi amb la Festa Major de Lleida. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes, els científics i científiques, a la ciutadania d’una forma planera i divertida. Així, tot tipus de públic, des d’escoles, famílies i canalla fins a joves o adults de totes les edats, podreu conèixer i ser partícips de la ciència del vostre territori a través de diferents activitats com tallers, xerrades, espectacles, experiments, observacions astronòmiques i jocs.

Aquesta edició 2022 de la Nit de la Recerca a l’IRBLleida és possible gràcies a les ajudes de la Fundació ‘la Caixa’, la Diputació de Lleida i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) del Ministerio de Ciencia e Innovación. També l’Ajuntament de Lleida col·labora en l’organització de l’acte. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement