La lleidatana Lily Brick, una de les protagonistes de la sèrie documental 'La pell dels murs'

En aquesta producció de TV3 també hi seran presents els murals de Penelles i de l'Escola Ondara de Tàrrega

Lily Brik durant el rodatge de 'La pell dels murs'.
photo_camera Lily Brik durant el rodatge de 'La pell dels murs'.

Des de fa unes setmanes, s'està rodant una nova sèrie documental de TV3 que mostrarà el procés de creació de grans obres murals per part de diversos artistes en diferents punts del territori.

'La pell dels murs'
constarà de deu episodis dedicats a l'art urbà de la mà, juntament amb la col·laboració de la productora associada Un Capricho de Producciones.

En un moment en què l'art mural popular ha guanyat presència i reconeixement internacional, gràcies a l'obra d'artistes com Banksy, Catalunya és una referència mundial en aquest tipus de manifestació artística

'La pell dels murs' serà testimoni del procés de creació de les obres de deu muralistes amb projecció internacional, captades per la mirada de deu realitzadors o documentalistes, en diversos escenaris d'arreu del territori.

Cada episodi aborda el procés de creació d'un mural, des de la ideació fins a la presentació final, passant per un conjunt de reflexions sobre l'obra d'art en un espai públic i el seu valor en termes d'obra accessible per a tothom, en termes d'obra efímera destinada a desaparèixer i, alhora, en termes d'obra transgressora i estímul de debat social.

L'equip de 'La pell dels murs' ha fet una selecció d'artistes basant-se en l'estil i el contingut de les seves propostes, buscant sempre que el programa ofereixi diversitat i que sigui representatiu dels diferents corrents artístics que hi ha a Catalunya.

Els escollits són la lleidatana Lily Brik, Aryz, Anna Taratiel, Jorge Rodríguez Gerada, Zosen & Mina Hamada, Marina Capdevila, Juanjo Surace, Álbert Álvarez, Núria Toll i Roc Blackbloc.

Pel que fa als realitzadors, els responsables dels diferents episodis de la sèrie són: Laura Álvarez, Ariadna Relea, Manel Serrat, Laura Herrero, Mariona Guiu, Aurora Sulli, Xavier Artigas , Patricia Sánchez, Santi Suárez i Sophie Köhler.

Entre els escenaris escollit, destacada Penelles, on hi treballà Zosen & Mina, i l'Escola Ondara de Tàrrega, amb l'acció de Lily Brick. També són escenaris d'aquesta sèrie l'Institut La Plana de Vic, l'Ateneu de Nou Barris de Barcelona i l'Església de Sant Pere, al Poble Vell de Corbera d'Ebre.

El rodatge del programa continuarà fins al juliol amb l'execució de murals a les ciutats d'Igualada, Girona, Barcelona i Badalona

comentaris