28.10.2021 |

2 I 3 D'OCTUBRE

L'esperit americà tornarà a inundar Tàrrega amb una nova edició de McTrepat

McTrepat rememora els vincles entre els Estats Units i l'antiga fàbrica Cal Trepat targarina

mctrepat1
McTrepat
L'esperit americà tornarà a inundar Tàrrega amb una nova edició de McTrepat

La seu de Cal Trepat de Tàrrega tornarà a acollir aquest cap de setmana una nova edició del McTrepat, una cita imprescindible pels amants de la cultura nord-americana.

El Museu Trepat convida a petits i grans a transportar-se als profunds EUA els dies 2 i 3 d'octubre amb tota mena d'activitats

El dissabte 2 d'octubre s'encetarà a les 11.30 hores amb la projecció audiovisual de 'Freedom', una peça que explica la història de les persones afroamericanes fins la popularització de Màrtin Luther King jr.

Alhora es podrà gaudir de la tradicional selecció de vehicles clàssics americans, que se situaran al davant de les Naus 18 i 19 de la Fàbrica. També tindrà lloc l'obertura de l'exposició 'Pedrolo i els escriptors americans, novel·les traduïdes', que acollirà la Nau 4.

Al migdia tindrà lloc la trobada de mottards, i fins a les 14.00 hores les famílies podran gaudir de tres tallers creatius: un inspirat en les peces mecàniques i les fotografies de l'arquitecte i pintor Morton Schamberg; el taller familiar de cintes adhesives inspirades en el corpus artístic d'Aakash Nihalami; i el darrer de viseres dels ratolins factoria Disney, Mikey i la Minnie.

A les 13.00 hores tindrà lloc la conferència inaugural 'Manuel de Pedrolo, traductor de poetes nord-americans de la primera meitat del segle XX'. Anirà a càrrec de la Dra. Alba Pijuan Vallverdú, especialista en la tasca de traducció de Pedrolo i actual alcaldessa de Tàrrega.

Els assistents a McTrepat podran degustar un àpat a la secció de food trucks

A la tarda del dissabte arribarà el toc musical de la jornada, amb el concert de Gospel a càrrec de Veus.Kat (de 17.30 a 18.30 hores, a la Nau 18), i el Concert de Swing i Jazz, de la mà de Mi&Me (de 21.00 a 22.00 hores).

Les portes de McTrepat obriran el diumenge 3 d'octubre a les 11.30 hores i les 16.30 hores, i es podrà seguint gaudint del treball audiovisual 'Freedom', l'exposició 'Pedrolo i els escriptors americans, novel·les traduïdes', i els tallers familiars.

D'11.30 a 12.00 hores repetirà la trobada de mottards, per fer les delícies dels amants del motor.

Al voltant de les 13.00 hores, el ritme de jazz amenitzarà la Nau 18 amb l'actuació The Cavalieri Trio; i a la tarda, a les 17.30 hores, serà el torn del concert de cloenda amb Aistream Swing Band.

L'antiga fàbrica Trepat és un destacat exemple del patrimoni industrial de la capital de l'Urgell i de les terres de Ponent

Cartell McTrepat 2021

L'esperit americà tornarà a inundar Tàrrega amb una nova edició de McTrepat
comentaris