L'IEI aprova ajuts per a l'oferta cultural, les biblioteques i sales de lectura

La Junta Rectora també tira endavant la subvenció per a la Xarxa territorial de museus de les Terres de Lleida i Aran, i ha acceptat dues donacions de documents i fotografies

biblio2

La Junta Rectora de l'Institut d'Estudis Ilerdencs va aprovar ahir les convocatòries d'ajuts per al catàleg de programació de l'oferta cultural, per 130.000 euros, i per a les biblioteques i sales de lectura, per 75.000 euros.

D'aquesta manera, es dóna llum verda a la concessió de subvencions a ajuntaments, organismes autònoms i entitats municipals descentralitzades que organitzen activitats culturals, com ara concerts, representacions teatrals, festes populars, etc., fetes per grups i artistes inclosos en el catàleg de programació de l'Oferta Cultural de l'IEI.

Igualment, s'ha donat el vistiplau a la convocatòria de diverses línies de subvenció a atorgar a entitats privades sense ànim de lucre per a l'anualitat 2020

Un altre punt aprovat ha estat el conveni específic de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat, l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i l'IEI per al desenvolupament de la Xarxa territorial de museus de les Terres de Lleida i Aran per a l'any 2020. La Xarxa té la funció de foment i suport econòmic directe a actuacions de valor afegir dels museus que en formen part, mitjançant la concessió de subvencions en procediments de concurrència pública, que en el cas de l'IEI suposen una aportació de 75.000 euros.

A més a més, s'ha acceptat la donació a favor de l'IEI d'una col·lecció de revistes i d'altra documentació de Jaume Barrull, i de la donació i cessió de drets del fons fotogràfic de Lluís Terrés. En el primer cas, la donació inclou revistes publicades durant el franquisme, a l'exili o a l'interior, tant clandestinament o com legalment, i d'altres publicades posteriorment, tant de difusió general com de difusió interna de diferents partits, sindicats i altres organitzacions, i de 13 caixes de documentació de partits, sindicats, col·loquis, etc. En el segon cas, el fons està format per 747 carpetes de negatius amb un total de 6.578 imatges, 1.038 fotografies en paper i 2 volums manuscrits del llibre 'Un momento de la historia de Lérida'.

Finalment, la Junta Rectora ha donat la conformitat a la pròrroga del termini d'execució i justificació de subvenció al Consell Comarcal del Solsonès referent als ajuts per la restauració d'una part de la muralla de Solsona, base de l'edifici el Seminari vell, amb intervenció arqueològica.

Comentaris