22.05.2022 |

Lleida acull un cicle d'activitats al voltant de la memòria històrica

2N2
Una vintena d'activitats formen el cicle 'Memòria 2N'
Lleida acull un cicle d'activitats al voltant de la memòria històrica
'Memòria 2N' és el títol que porta el cicle d'activitat que s'han organitzat al voltant de l'aniversari dels bombardejos que patí la capital de Ponent el 2 de novembre de 1937.

Des del passat 5 d'octubre, i fins al 20 de novembre, es té previst oferir a la ciutadania un seguit de xerrades al voltant de la memòria històrica.

També, la presentació del llibre 'Pioneres: història de les germanes Uriz Pi', l'exposició de l'arxiu Centelles i 'Els nostres papers de Salamanca', el lliurament dels Premis 2N, la projecció del documental 'Aqueth dia auie ua nòça' i la 2a Pedalada pel Front de Guerra, a càrrec del Nervi de la Llibertat.

L'extermini i els camps de concentració nazis, la ruta fotogràfica Capa, els bombardejos a les Garrigues, els documents de l'arxiu Centelles i la visió LGTBI de la història catalana, són alguns dels temes que es tractaran en aquest cicle.

2N

I tindran lloc a escenaris com La Baula, el Cafè del Teatre, el Museu d'Art Jaume Morera, l'Ateneu Popular de Ponent i la Biblioteca Anarquista Maria Rius.

'Memòria 2N' comptarà, per altra banda, amb la participació d'estudiosos i experts com Agustí Alcoberro, Oriol Bosch, Joan Ramon González, Pep Cruanyes i Mireia Boya.

En el marc d'aquestes activitats, es contempla el mateix 2 de novembre l'ofrena floral al Liceu Escolar i una ruta guiada pels espais del bombardeig, a càrrec de Marc Macià.
 

Lleida acull un cicle d'activitats al voltant de la memòria històrica
comentaris