25.05.2020 |

A Lleida, comença l’espectacle

Amb la tardor, Lleida arrenca la nova programació estable d’arts escèniques i música. Ho fa amb una seixantena d’espectacles d’alçada adreçats a tots els públics i amb una especial atenció al jovent

A Lleida, comença l’espectacle

Noms propis, produccions de pes i espectacles premiats

LaTemporada 2019-2020 de Lleida arrenca motors i ho fa amb un programa de qualitat innegable.

Entre d’altres, comptarà amb les produccions de T de Teatre i Dagoll Dagom, el Grec Festival 2019 de Barcelona i el Teatre Nacional de Catalunya. També amb actrius i actors de renom, molts d’ells premiats en diferents certàmens, com Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Carmen Gallardo, Joaquín Galán, Pere Arquillué, Albert Salazar, Joel Joan, Clara Altarriba, Mònica Luchetti, i Lola Herrera.

Entre les obres que ompliran d’encís els escenaris municipals lleidatans, brilla amb llum pròpia ‘La tendresa’ (Premi Max 2019 al millor espectacle de teatre, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2017 i Premi Valle-Inclán de Teatre), ‘Rey Lear’ (que va obtenir sis premis Lorca de Teatre andalús) i ‘A.K.A. – Also Known As’ (dos Premis Max 2019 a la millor autoria revelació i millor actor protagonista)

Rey LearAtalaya

També ‘Jerusalem’, ‘Cinco horas con Mario’, ‘EscapeRoom’, ‘La rambla de les floristes’ i ‘Terra de voltors’.

La música i el teatre, les estrelles dels 4 escenaris municipals lleidatans

Territoris.cat et recomana

Aquesta tardor/hivern, el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre Municipal Julieta Agustí, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre de la Llotja ofereixen una seixantena d'espectacles al públic més exigent i divers.

L’Auditori Municipal Enric Granados aixoplugarà des de grans orquestres a bandes i intèrprets contemporanis. ‘De banda a banda’ és la proposta que la banda de percussió ibèrica COETUS interpretarà el divendres 28 de novembre. Amb ella, celebrarà amb el públic lleidatà els seus més de 10 anys de trajectòria tot presentant el seu tercer treball discogràfic. Coetus reinterpreta, a través de l’habitual posada en escena festiva i de gran format, l’herència musical anònima que fa viure al públic front al passat, d’esquenes al futur i amb els peus al present.

Coetus-presenta-de-Banda-a-banda-18-octubre-auditori-copia

El 26 d’octubre l’Orquestra Simfònica Camera Musicae iniciarà el seu cicle anual de tres concerts de temporada a l’Auditori Municipal Enric Granados. L’OCM, i el seu director Tomas Grau, interpretaran la simfonia 'Tità' de Mahler i el concert per a violí i orquestra de Mendelssohn.

Entre les propostes de l’Enric Granados, destaca la presentació del darrer disc del pianista Antoni Tolmos. Es tracta de ‘Boleros i cançons d’amor’, que s'interpretaran l’11 de desembre. Melodies que han marcat la història de la música melòdica del segle XX com ‘Dos gardenias’, ‘Solamente una vez’ o ‘Esta tarde vi llover’ en un concert íntim i especial que convida a viatjar en el temps.

TOLMOS-2016-9

Per altra banda, també ho faran el brillant ‘Messies’ de Handel que el 15 de desembre interpretarà l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida; i, 24 de gener de 2020, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Gabor Takács-Nagy, interpretarà la ‘Pastoral’ de Beethoven per celebrar el 250 aniversari del naixement del compositor.

Per la seva banda, el Teatre de la Llotja acollirà tres concerts d’alçada amb cantants del panorama català. El 8 de novembre, pujarà al seu escenari en Joan Dausà, en el marc de la seva gira de comiat ‘Ara som gegants’; el 28 de desembre ho faran els Manel, després d’haver engegat el seu propi segell discogràfic, ‘Ceràmiques Guzmán’ (2017); i l’11 de gener de 2020 arribarà el torn de la jove cantant, trompetista i compositora Andrea Motis Quintet. En aquest concert interpretaran temes del seu CD ‘Emotional Dance’, alguns standars de jazz i alguna pinzellada del seu últim CD, ‘Do outro lado do Azul’.

els manel

Pel que fa a les propostes destinades al públic familiar, els espais escènics lleidatans proposen espectacles com els festivals ‘El més petit de tots’ o el Festival Lleida Tardor Màgica –al Teatre Municipal de l’Escorxador–, el cicle de concerts familiars de l’Auditori Municipal Enric Granados, ‘Hamelí’, de la companyia Xip Xap, al Teatre Municipal Julieta Agustí; ‘Amour’, de la companyia Marie de Jongh i ‘El Pot Petit’ al Teatre de la Llotja.

potpetit

El públic infantil i familiar també estaran ben representats amb el Cicle de Concerts Familiars de l’Auditori organitzat conjuntament amb l’Orfeó Lleidatà.

El dissabte 26 d’octubre tindrà lloc el concert familiar ‘Cordes grillades’, amb el Quartet Brossa i La Botzina. Es tracta de l’adaptació d’un conte original d’Eric Carle, que comptarà amb les il·lustracions i els dibuixos de Maria Vidal.

El 9 de novembre, el grup Samfaina de Colors presentaran ‘Cabaret Patufet’, on la música, la poesia i les endevinalles hi seran ben presents. El 18 de gener, arribarà el torn del Ballet de Barcelona, que presentarà l’espectacle de dansa ‘Pere i el Llop’, inspirat amb el conte de Sergei Prokoviev.

cabaret

A Lleida, comença l’espectacle
comentaris