Famílies i infants de Lleida participen en el 'Lletra Petita' amb la complicitat de les llibreries locals

El festival dedicat a la literatura infantil i juvenil es va iniciar amb activitats innovadores i la presència de Josep Vallverdú
Festival Lletra petita de Lleida - Foto: Ignasi Gómez / ACN
photo_camera L'escriptor Josep Vallverdú, acompanyat de diferents llibreteres, a l'espai que el festival que li ha dedicat ©Ignasi Gómez / ACN

El 'Lletra Petita', el primer festival dedicat a la literatura infantil i juvenil de Lleida, va omplir aquest dissabte diferents espais de l'eix comercial amb les parades de la majoria de les llibreries de la ciutat i editorials del territori. La proposta va atraure centenars d'infants i famílies que van poder fullejar i comprar entre un ampli ventall de llibres.

"Estem molt contents perquè aquest era l'objectiu principal" del certamen, va explicar Mertxe París, coorganitzadora i responsable de la llibreria El Genet Blau. El festival, va dir, també busca fomentar la "lectura compartida" entre pares i fills.

La jornada es va completar amb activitats innovadores i va comptar amb un espai dedicat a l'escriptor Josep Vallverdú, que va assistir a l'acte inaugural i va aprofitar la seva intervenció per reivindicar la importància de la "paraula i de la lectura". De fet, el manifest per inaugurar l'esdeveniment es va llegir, precisament, al racó on al llarg del dia es van llegir fragments de textos de l’autor, tant per part de professionals, com de la gent del carrer animada a donar vida a les seves paraules. 

fe7680d0-1d47-4b71-9e76-59b0dbf70487
Un infant fulleja un dels llibres en una parada al 'Lletra Petita' ©Ignasi Gómez / ACN

El festival va tenir lloc entorn de la Plaça Catedral i al pati de l'IEI, que va acollir una de les propostes amb més èxit de públic, 'Balla amb un conte' a càrrec de Marta Casals, qui va dinamitzar la lectura d'una obra infantil a través del ball davant de desenes d'infants i famílies. 

'Balla un conte' del Lletra Petita - Foto: Ignasi Gómez / ACN
L'activitat 'Balla amb un conte' ha aplegat desenes de famílies al pati de l'IEI de Lleida ©Ignasi Gómez / ACN

"Fa temps que pensàvem que Lleida necessitava un festival així", va dir París, que va recordar que al llarg d'aquest dissabte hi haurà també trobades amb escriptors i il·lustradors, espais per gaudir de la lectura i tallers.
"En aquest cas, hem buscat innovar amb les activitats i portar autors que no solen venir a Lleida, com per exemple el tàndem artístic que formen Meritxell Martí i Xavier Salomó", va concloure la coorganitzadora del festival.

A més, va avançar que s'ha programat una jornada professional a la Sala Alfred Perenya, on es duran a terme conferències adreçades a mestres, bibliotecaris i bibliotecàries i públic en general interessat en el foment lector i la literatura infantil i juvenil.

Per la seva part, Roser Guasch, de l'editorial 4 Contes, va explicar que el 'Lletra Petita' és una oportunitat "molt bonica" que no volien deixar passar, i per això van muntar la seva parada. A més, va considerar que una jornada com aquesta té una gran rellevància per fomentar la lectura, sobretot entre els infants. "En un món en el qual vivim enganxats a les pantalles és molt important que els nens puguin venir a saludar-nos i a agafar els llibres", va dir en relació a l'intercanvi d'experiències lectores entre pares i fills. "Què hi ha més bonic que un conte ben explicat?", va afegir amb un somriure.

La mateixa Guasch va afirmar també que el 'Lletra Petita' té l'objectiu d'escalfar motors de cara a Sant Jordi. 

El festival va estar organitzat conjuntament per la regidoria de Cultura de la Paeria de Lleida i la llibreria El Genet Blau amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Lleida i la Biblioteca Municipal de Pardinyes.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement