#LleidaEsCorona i s'uneix en una setmana d'activitats per lluitar contra el coronavirus

mascaretes mascareta coronavirus covid-19 sanitat material sanitari - unsplash
photo_camera L'objectiu és recatar fons per a l’estudi que vol determinar l'eficàcia de la cloroquina en la infecció de la COVID-19.

Els lleidatans Joel Donés i Oscar Canadell han posat en marxa la campanya #LleidaEsCorona per recaptar fons per a l’estudi de recerca que té l’objectiu de determinar l'eficàcia del tractament amb cloroquina o derivats en la infecció de la COVID-19. Aquesta investigació la lidera el professor i investigador de la Universitat de Lleida i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Joan Fibla, conjuntament amb el metge del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova Oriol Yuguero i la investigadora de la UdL Marina Laplana.

Totes les donacions realitzades durant la campanya seran per a aquest projecte de l’IRBLleida, la UdL i l’HUAV

Amb l’objectiu de lluitar conjuntament contra el coronavirus, els dos tècnics d’esports han programat una setmana d’activitats que inclouen sortejos, classes i entrevistes, en què es podran fer donacions econòmiques al seu web.

Amb el lema #LleidaEsCorona, la proposta començarà aquest diumenge 10 de maig amb l’explicació de la programació a través del canal d’Instagram @lleidaescorona, on es donarà a conèixer quina activitat es farà cada dia. “Són moments complicats i necessitem unir esforços per la nostra ciutat i per col·laborar conjuntament” ha explicat un dels impulsors, Oscar Canadell.

Cloroquina contra la COVID-19

L’estudi pretén determinar l’eficàcia de la cloroquina contra la COVID-19 avaluant la incidència de la infecció de la COVID-19, o els símptomes indicatius d'aquesta, en una mostra significativa de persones que estiguin en tractament actiu amb cloroquina o els seus derivats per malalties autoimmunes.

Joan Fibla:

Si aquest medicament fos efectiu, s'haurien d'observar diferències significatives en la incidència de casos de COVID-19, o en la manifestació de símptomes relacionats, entre aquesta mostra i la població general

Amb aquest objectiu s’ha dissenyat un qüestionari breu per avaluar l'estat de salut, en relació amb la COVID-19, de les persones que estan rebent un tractament actiu amb cloroquina o derivats. El qüestionari s’ha distribuït a totes les associacions de pacients de l’Estat espanyol i a la població general, a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

comentaris