La llibertat d'expressió, el fil conductor del cicle de cinema a la fresca del Museu de Lleida

L'equipament projectarà quatre films cada divendres del mes de juliol 
La plaça del Museu de Lleida, nou escenari del cicle de cinema a la fresca.
photo_camera La plaça del Museu de Lleida, nou escenari del cicle de cinema a la fresca.

El Museu de Lleida tornarà a acollir aquest estiu un clàssic en la seva programació: el cicle de cinema a la fresca.

Es tracta d'una selecció de 4 pel·lícules que es projectaran cada divendres

Enguany, la temàtica escollida per l'equipament és la llibertat d'expressió, una problemàtica que ha tractat recentment des d'altres perspectives, com ara acollint en dipòsit una obra del col·leccionista Tatxo Benet i la mostra temporal 'Polítiques d'una finestra', del controvertit artista contemporani Abel Azcona.

El divendres 2 de juliol tindrà lloc la primera de les quatre projeccions. A les 21.30 hores, el públic podrà gaudir del film d'animació 'Antz', on una formiga obrera desitja escapar del règim totalitari de la seva colònia.

El dia 9 de juliol, es projectarà 'The Fifth Estate', del director Bill Condon, que tracta les filtracions d'informació que van tenir lloc l'any 2006 per part de Julian Assange i Daniel Domscheit-Berg amb WikiLeaks.

'Mientras dure la guerra' és la pel·lícula escollida per la tercera projecció -del 16 de juliol, coincidint amb l'aniversari del cop d'Estat del 1936-. Tracta el suport que el cèlebre escriptor Miguel de Unamuno va donar a la revolta militar, quelcom la suposà la immediata destitució com a rector de la Universitat de Salamanca per part del govern republicà.

El punt final del cicle anirà de la mà de 'The Post', el 23 de juliol. Aquest parla sobre la valenta posició que van prendre The New York Times i The Washington Post el juny del 1971 davant la publicació de documents secrets del Pentàgon.

Es tracta d'una activitat gratuïta que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Lleida

comentaris