19 d'octubre

L'obertura del 13è Som Cinema projectarà un documental sobre les amenaces als drets sexuals i reproductius

La sessió inaugural serà el 19 d'octubre a l'Auditori del Campus de Cappont de la UdL 
Cartells reivindicatius en la manifestació feminista del 8M a Lleida ©Territoris.cat
photo_camera Cartells reivindicatius en la manifestació feminista del 8M a Lleida ©Territoris.cat

"Defensores", dirigida pel Col·lectiu Tara serà el documental que obrirà la 13a edició del Som Cinema-Festival de l'Audiovisual Català que tindrà lloc a Lleida entre el 19 i el 23 d'octubre. El film es presentarà fora de concurs el 19 d'octubre a les 19.00 hores a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la UdL.

El Col·lectiu Tara el forma un equip de dones professionals provinents de les branques del periodisme, la història de l'art, la comunicació, l'educació social i la sociologia i comparteixen entre elles una experiència comuna en projectes educatius i de divulgació del coneixement sobre la cultura audiovisual, el gènere i el pensament social

La pel·lícula produïda per Carles Pericas i Helena Moliné i guionitzada per Blanca Almendàriz, aborda com la situació dels drets sexuals i reproductius es veu alterada principalment per grups fonamentalistes i d'extrema dreta a causa del context actual de crisi econòmica, social i política que desestabilitza les estructures.

"Escoltar la nostra veu és clau per superar l'ofensiva fonamentalista", subratllen les autores del documental, ja que esmenten que les defensores dels drets sexuals i reproductius són a l'avantguarda de la lluita pels drets humans de les dones i les persones LGTBIQ+ d'arreu del món.

D'altra banda, el Festival de l'Audiovisual Català comptarà amb les seccions de ficció i de documentals a banda del concurs de curts del Som Secundària realitzats per l'alumnat de diferents instituts de Lleida.

La mostra lleidatana Som Cinema està organitzada per Suggeriments i compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida i Beat Cafè i Soul/Hoppers.

Cartell 13a edició del Som Cinema de Lleida ©SomCinema
Cartell 13a edició del Som Cinema de Lleida ©SomCinema

Comentaris