17.01.2022 |

FINS AL 26 D'ABRIL

Mat Collishaw, per primera vegada a Catalunya de la mà de Fundació Sorigué

DSC04584
Ana Vallés i Mat Collishaw durant la presentació de l'exposició de Fundació Sorigué
Mat Collishaw, per primera vegada a Catalunya de la mà de Fundació Sorigué

Aquest matí, la Fundació Sorigué ha presentat als mitjans de comunicació la seva nova proposta expositiva. Es tracta de ‘Mat Collishaw. The End of Innocence’, una mostra que desplega davant del públic català per primera vegada l’obra del creador britànic.

Aquesta mostra podrà veure’s a la seu del carrer Alcalde Pujol del 20 de setembre al 26 d’abril del 2020

La presentació s’emmarca en una efemèride especial pel grup Sorigué, ja que enguany es compleixen deu anys de la seva primera mostra d’art contemporani, que omplí l’emblemàtic interior de la Seu Vella de Lleida. Des d'aleshores, han passat per les seves sales peces de referents de l’art contemporani, com Antonio López, Bill Viola i Wim Wenders.

article1

‘Mat Collishaw. The End of Innocence’ ofereix al públic lleidatà una selecció de la captivadora obra dels darrers vint anys de l’artista Mat Collishaw. Inclou escultures, fotografies, vídeos, pintures i instal·lacions. La manera de fer de Collishaw és seductora i hipnòtica, i incita al públic a percebre les fantasies més fosques del seu interior. Deliberadament, convida a reflexionar sobre la relació dels humans i la natura, així com amb l’entorn digital, emfatitzant aquelles situacions i problemàtiques que condicionen l’actualitat i la forma en què la societat les processa.

L’obra The End of Innocence (2009), que precisament forma part de la col·lecció particular de Sorigué, cedeix el títol a l’exposició i desafia al públic per la constant transformació que dóna al retrat del Papa Inocenci X de Velázquez, reinterpretat al segle passat per Francis Bacon.

article2

També formen part de la mostra peces com Columbine (2018), a partir d'una aquarel·la del gravador Albrecht Dürer; Black Mirror. Hydrus (2014), que anima el David amb el cap de Goliat de Caravaggio; Seria Ludo (2016), un espectacular zoòtrop 3D en forma de làmpada d’aranya amb molta vida pròpia; i Fading Memories of the Sun (2011), que reflexiona sobre la naturalització de la manipulació capturant la crema d’una flor.

L’Àrea Educativa de la Fundació, per la seva banda, ha dissenyat un programa pedagògic juntament amb el psicòleg Àlex Palau dirigit a infants i joves dels 6 als 16 anys. Ho fa per generar novament diàleg i reflexió, sobretot al voltant de la relació del jovent amb les noves tecnologies i la banalització de la imatge.

article3

Més de 30.000 visitants van contemplar l’obra de Collishaw l’any passat al Real Jardín Botánico de Madrid

A aquesta exposició cal sumar-hi la propera ampliació de l’oferta artística de PLANTA, on s’incorporen al seu discurs Ocean Without a Shore, de Viola, i tres grans pintures de gran format d'Anselm Kiefer.

article4

Mat Collishaw, per primera vegada a Catalunya de la mà de Fundació Sorigué
comentaris