11 i 12 de desembre

La Fira De Prop de Preixana torna amb la millor gastronomia del territori

Aquest certamen arriba a la seva 8a edició apostant pels millors xefs de proximitat

Fira De Prop de Preixana
photo_camera Fira De Prop de Preixana

El municipi urgellenc de Preixana prepara la 8a edició de la Fira De Prop, una cita que torna al calendari de fires i festes ponentines amb la voluntat sorprendre novament als amants de la bona gastronomia i els productes de proximitat.

Aquesta trobada se celebrarà els dies 11 i 12 de desembre i donarà una especial rellevància al talent dels cuiners dels pobles i ciutats propers al municipi

La Fira de Prop arrencarà a les 9.00 hores el dissabte 11 de desembre amb el tradicional esmorzar amb forquilla i ganivet. Seguidament, a les 10.00 hores, tindrà lloc l’arrencament oficial de la Fira De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors.
Fira De Prop de Preixana
Al migdia, serà el torn de l'obertura de portes del Celler Antoni Giribet i, poc després, al voltant de les 13.00 hores, tindrà lloc la presentació del nou oli estepari Sisó. Elaborat amb les millors olives d'aquest espai, Sisó ens transportarà als camps daurats, i els deserts verds i verges de l'estepa, allà on fred i calor formen una amalgama única i misteriosa.

Sisó és un nou concepte d'oli que reuneix les característiques de l'estepa urgellenca i que vol convertir-se en el nou producte representatiu de la comarca

A les 14.00 hores serà l’hora del dinar, on es podran degustar les delícies de productes de proximitat en format Food Truck, i a les 16.00 tornaran a obrir les portes de la Fira.

A banda de l'espai expositiu, els visitants de la Fira De Prop podran gaudir durat la tarda, de l'actuació musical de la banda infantil Ambauka (17.30 hores), a l'espai poliesportiu; i de la presentació del llibre 'Aigua a les venes. Crònica d'un miracle', a càrrec del seu autor, el periodista Francesc Canosa.

'Aigua a les venes' narra la desconeguda (re)conquesta de l'Oest de Catalunya que va canviar el marró misèria en verd esperança

La cuina en directe podrà tornar a gaudir-se en aquesta 8a edició de la Fira De Prop. Així doncs, a les 19.00 hores del dissabte, tindrà lloc una demostració a càrrec del xef Xavi Arnau, del restaurant Xopluc de Boldú.

Fira De Prop de Preixana

La Fira De Prop permet al públic conèixer Preixana a través dels gustos i redescobrir aquells productes de sempre que es mantenen vius gràcies a l'esforç dels petits negocis del territori que treballen amb productes km0

L'esmorzar amb forquilla i ganivet es repetirà el diumenge 12 de desembre, en el mateix horari, i a les 10.00 hores tindrà lloc la reobertura de portes de la Fira.

En paral·lel, tindrà lloc el tret de sortida de la Plaça de Catalunya la 2a edició de la Cursa i Caminada 'Entre Cabanes'. Es tracta d'una caminada solidària organitzada juntament amb la Fundación Diabetes Cero que ofereix als seus participants quatre modalitats de ruta (cursa de 12 km i 22 km, i caminada de 5 km i 12 km), al voltant dels espais més emblemàtics de Ponent.

La inscripció inclou un entrepà de botifarra per agafar forces i una bossa dels corredors

Retornant a la Fira De Prop, a les 11.00 hores serà el torn d'un nou show cooking, a càrrec del xef Santi Aubach, de l'Estoneta de Vilanova de Bellpuig; i a les 12.30 hores prendran el relleu l'Albert Marimon i en Jimmi Velasco del restaurant La Cava de Tàrrega.

Seguidament tindrà lloc el vermut de diumenge i, a les 14.00 hores, l’hora Food Truck, on el públic podrà tornar a gaudir del bo i millor dels fogons ponentins.

La Fira de Prop es podrà visitar fins el diumenge 11 de desembre, a les 15.00 hores.

Comentaris