El món de les bruixes, fil conductor de les activitats del Museu de Lleida

Cinema, gastronomia i contacontes, activitats que deriven de l'exposició temporal 'Se’n parlave... i n’hi havie', que acull la pinacoteca lleidatana fins el 2 de febrer
bruixes1

Des del 4 de desembre, el Museu de Lleida acull a la seva sala d'exposicions temporals la mostra itinerant 'Se'n parlave... i n'hi havie. Bruixeria a les terres de Ponent i Pirineu.'

Es tracta d'una producció de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

L'exposició gira al voltant del fenomen de la bruixeria i és el resultat de la recerca duta a terme entre els anys 2015 i 2017 a tota la demarcació de Lleida.

En el seu marc, i fins a la conclusió d'aquesta, el museu lleidatà apropa al públic diverses activitats per adults i famílies.

Avui a les 19.00 h tindrà lloc la projecció de 'Haxän: la brujería a través de los tiempos', un documental de Benjamin Christensen ambientat a l'edat mitjana que explica el procés judicial d'una dona acusada de bruixeria.

En la mateixa línia, el pròxim dimarts 21 de gener, es projectarà la pel·lícula de terror 'The Witch', del director Robert Eggers. On es narra la vida d'una família de colons cristians del segle XVII a Nova Anglaterra.

senparlave

El gust també serà un sentit amb el qual els visitants podran apropar-se al món de les bruixes. Serà així amb les 8es Nits Gastronòmiques, que tindran lloc el 16 i 23 de gener. Les places de les dues sessions d'aquesta activitat seran limitades, i consistirà en una visita nocturna a l'exposició i un tast de productes del Pirineu i aperitius fets amb herbes aromàtiques i aliments afrodisíacs. Una proposta ideada per Júlia Carreras Tort, investigadora especialista en bruixeria i etnobotànica.

Per últim, els visitants podran gaudir de la segona sessió de 'Contes de bruixes', prevista el dissabte 18 de gener. Aquesta està dirigida a infants de 3 a 8 anys, i anirà a càrrec de la narradora oral i llibretera Mertxe París Leza.

Comentaris