El Museu d’Art Jaume Morera, nou col·laborador amb el Voluntariat per la llengua

L'equipament lleidatà s’afegeix al projecte com a entitat col·laboradora 
Museu d'Art Jaume Morera.
photo_camera Museu d'Art Jaume Morera.

El Museu d’Art Jaume Morera s’ha adherit al programa Voluntariat per la llengua (VxL) que, a terres lleidatanes, gestiona el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida.

Aquesta adhesió sorgeix de la col·laboració a través d’un seminari web que va impartir el Museu a les parelles lingüístiques virtuals

La col·laboració del Museu d'Art Jaume Morera amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) sorgeix arran de la voluntat de ser un espai d'integració al territori i de coneixement de la llengua catalana.

Amb aquest nou acord, i si la situació epidemiològica ho permet, es vol continuar treballant plegats per difondre el programa del Voluntariat per la Llengua i fomentar l’ús de la llengua catalana.

El VxL a les entitats es fa en l’entorn de l’activitat de l’entitat i s'adreça al personal o als associats de l'organització. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una d'aprenent, que té coneixements bàsics però que necessita practicar la llengua per agafar fluïdesa.

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 trobades

L'objectiu és que les entitats ofereixin la millora del nivell de català oral al seu personal i guanyin en qualitat de servei i arrelament amb l'entorn immediat. El CNL de Lleida, en col·laboració amb una persona referent de l'entitat,  s'encarrega de la gestió de les parelles lingüístiques (formació, seguiment i suport) i també de posar en marxa i mantenir la dinàmica que s'estableixi amb l'entitat per a la pràctica del català.

Des del 2003 a tot Catalunya hi ha gairebé 9.000 entitats i establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la llengua

Comentaris