01.10.2022 |

El Museu d’Art Jaume Morera, nou col·laborador amb el Voluntariat per la llengua

L'equipament lleidatà s’afegeix al projecte com a entitat col·laboradora 
Museu d'Art Jaume Morera.
Museu d'Art Jaume Morera.
El Museu d’Art Jaume Morera, nou col·laborador amb el Voluntariat per la llengua

El Museu d’Art Jaume Morera s’ha adherit al programa Voluntariat per la llengua (VxL) que, a terres lleidatanes, gestiona el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida.

Aquesta adhesió sorgeix de la col·laboració a través d’un seminari web que va impartir el Museu a les parelles lingüístiques virtuals

La col·laboració del Museu d'Art Jaume Morera amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) sorgeix arran de la voluntat de ser un espai d'integració al territori i de coneixement de la llengua catalana.

Amb aquest nou acord, i si la situació epidemiològica ho permet, es vol continuar treballant plegats per difondre el programa del Voluntariat per la Llengua i fomentar l’ús de la llengua catalana.

El VxL a les entitats es fa en l’entorn de l’activitat de l’entitat i s'adreça al personal o als associats de l'organització. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una d'aprenent, que té coneixements bàsics però que necessita practicar la llengua per agafar fluïdesa.

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 trobades

L'objectiu és que les entitats ofereixin la millora del nivell de català oral al seu personal i guanyin en qualitat de servei i arrelament amb l'entorn immediat. El CNL de Lleida, en col·laboració amb una persona referent de l'entitat,  s'encarrega de la gestió de les parelles lingüístiques (formació, seguiment i suport) i també de posar en marxa i mantenir la dinàmica que s'estableixi amb l'entitat per a la pràctica del català.

Des del 2003 a tot Catalunya hi ha gairebé 9.000 entitats i establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la llengua

El Museu d’Art Jaume Morera, nou col·laborador amb el Voluntariat per la llengua
comentaris