27.05.2020 |
Territoris.cat

Neix l’Eix Ambiental de Lleida, que aposta per una sortida verda de la crisi de la COVID-19

Una vintena d’entitats de la societat civil de Ponent han creat aquest projecte per a treballar en comú i defensar una sortida justa i verda de la crisi del coronavirus
Neix l’Eix Ambiental de Lleida, que aposta per una sortida verda de la crisi de la COVID-19

Davant la greu situació actual provocada per la COVID-19, una vintena d’entitats de la societat civil de Ponent s'han unit i creat l’Eix Ambiental de Lleida.

Es tracta de l'Associació Terranimal, Canal Viu, Fridays For Future Lleida, Fundació Trenca, Greenpeace, Grew FundationGrup de Natura Terres de Ponent, Ipcena, La Banqueta (Juneda), La Sabina, Ergell, Limonium Natura, Naturaleza Rural, OSMON (Organització Social pel Món), Plataforma Aturem l’Incineradora de Juneda, Rebel·lió o Extinció Lleida, Refugi Animals i Plantes de Ponent, Seras Su Voz, i Trenca.

Per a aquestes entitats, els esforços per a la recuperació han de passar per posar en el centre la vida i el medi ambient, impulsant la lluita contra la crisi climàtica i la pèrdua de biodiversitat

L’Eix Ambiental de Lleida de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris neix amb la voluntat de promoure la cooperació, la solidaritat i l’acció territorial, valors que s’han demostrat tan essencials davant la dura crisi que estem vivint.

Molts experts han assenyalat la relació entre la destrucció de la natura i l’expansió de nous patògens, un model insostenible que acaba acarnissant-se amb els més vulnerables, com està demostrant amb cruesa la COVID-19.

Per aquest motiu, des de l’Eix Ambiental de Lleida es reivindicaran polítiques de sortida de la crisi que no oblidin les altres crisis, la climàtica, la contaminació i la de la pèrdua de biodiversitat, i que posin en el centre la vida de les persones i la cura dels ecosistemes que ens envolten.

Les entitats de l’Eix uniran forces en diverses campanyes i projectes, sota la convicció que el treball en comúés imprescindible per a afrontar els immensos reptes socials i ambientals que vénen

Neix l’Eix Ambiental de Lleida, que aposta per una sortida verda de la crisi de la COVID-19
comentaris