El Palau de la Generalitat es converteix puntualment en un cinema:“Venir a aquí a veure en Conan és espectacular”

Desenes de joves participen de la jornada de l’audiovisual en català amb projeccions d’anime

Un moment de la projecció del film de ‘El detectiu Conan: Black iron submarine’ (2023) del director Yuzuru Tachikawa al Palau de la Generalitat

Data de publicació: dissabte 28 d’octubre del 2023, 17:18

Localització: Barcelona

Autor: Guillem Roset
photo_camera Un moment de la projecció del film de ‘El detectiu Conan: Black iron submarine’ (2023) del director Yuzuru Tachikawa al Palau de la Generalitat - Foto: Guillem Roset (ACN)

Desenes de joves han fet cua aquest dissabte per entrar al Palau de la Generalitat i gaudir de la projecció del darrer film d’’El Detectiu Conan’. Es tracta de la iniciativa de foment del català ‘Un Palau de pel·lícula: jornada de l’audiovisual en català’ que ha instal·lat un particular cinema en un dels espais del Palau. A banda de l’anime, el públic familiar ha gaudit d’una matinal amb capítols inèdits del Titó de SX3. Està previst que les projeccions acabin amb l’esperat ‘One Piece Film Red’ (2022) del director Goro Taniguchi. Cada projecció ha reunit unes 200 persones, que han accedit a l’Auditori del Palau amb una entrada gratuïta.

“Venir al Palau a veure en Conan és espectacular”

La primera sessió de la tarda amb la projecció de ‘El detectiu Conan: Black iron submarine’ (2023) del director Yuzuru Tachikawa ha aixecat molt d’interès entre els joves més cinèfils aficionats al destacat manga d’aventures.

Més de mitja hora abans de l’inici de la sessió de la tarda, desenes de persones feien cua a l’accés al Palau de la Generalitat per seure a la primera fila de l’Auditori on s’ha projectat el film de Conan.

Entre les 200 persones que han seguit el film hi havia l’Oriol Canal, un aficionat al manga que ha assegurat que tal com està “la cultura catalana i com s’ha tractat el cinema i l’anime, venir al Palau a veure en Conan és espectacular”. “És un pas endavant per l’anime a Catalunya”, ha opinat.

Per Canal, l’experiència d’aquest dissabte combina accedir en un edifici desconegut i descobrir aventures del jove detectiu. “No m’esperava pas que un dia entraria al Palau a veure una pel·lícula d’anime”, ha apuntat.

Vinc a veure en Conan. No m’esperava poder-lo veure aquí, en primícia i gratuïtament”, ha celebrat Jordi Cantó. “És tota una experiència ser aquí, ho havíem vist per la televisió però mai havíem entrat”, ha afegit l’Adrià.

Una cua per accedir a la projecció del film de ‘El detectiu Conan: Black iron submarine’ (2023) del director Yuzuru Tachikawa al Palau de la Generalitat

Data de publicació: dissabte 28 d’octubre del 2023, 17:18

Localització: Barcelona

Autor: Guillem Roset
Una cua per accedir a la projecció del film de ‘El detectiu Conan: Black iron submarine’ (2023) del director Yuzuru Tachikawa al Palau de la Generalitat - Foto: Guillem Roset

Entre un públic ben divers, amb famílies senceres, joves i adults, la Júlia i l’Anna han lamentat que la projecció hagi coincidit amb el clàssic entre el Barça i el Reial Madrid. “Hem apostat per l’ànime en català i gratuït”, ha confirmat l’Anna.

Finalment, la Cristina ha confessat que ja ha vist el darrer film del Conan però que ha assistit al Palau per aprofitar l’experiència. També ha dit que ella i la seva parella es quedaran a veure també ‘One Piece Film Red’. “Esperem que la iniciativa es repeteixi amb altres pel·lícules”, ha reclamat la Cristina.

Després del balanç de les polítiques de foment de l’audiovisual en català del Govern que s’ha fet aquest divendres, l’executiu ha impulsat l’acció de foment del català. En concret, el Palau de la Generalitat ha obert les portes de la ciutadania per acollir diverses projeccions audiovisuals al llarg de tot el dia.

A banda de l’anime de la tarda i els continguts infantils en col·laboració de 3Cat del matí, la jornada també ha comptat amb la narració de contes a càrrec d’Òscar Dalmau amb ‘Els contes de la Pinya’, i una actuació musical amb els components dels Beta.

Comentaris