Del 10 de juliol al 2 d'octubre

'Lo Pardal' d'Agramunt acollirà la nova exposició de l'artista Olga Olivera-Tabeni

Es tracta de la mostra 'Portland del Ebro', una dura crítica al sistema capitalista
Exposició 'Portland del Ebro', l'Olga Olivera-Tabeni
photo_camera Exposició 'Portland del Ebro', l'Olga Olivera-Tabeni

'Lo pardal' d'Agramunt, la Fundació dedicada a la vida i l'obra del poeta Guillem Viladot, acollirà del 10 de juliol, i fins el 2 d'octubre, la nova exposició de l'artista ponentina Olga Olivera-Tabeni.

'Portland del Ebro' s'origina des del llibre d'artista i arrenca de la cimentera abandonada del poble d’Almatret, la qual resta avui parcialment submergida dins de l'embassament de Riba-roja.

Aquesta instal·lació mai entrà en funcionament, i per aquesta mateixa situació vol esdevenir una dura crítica al sistema capitalista, basat avui en la compra i venda sense sentit ni necessitat real en els portals d'Internet.

'Portland del Ebro' és una acció de comprar accions, que es va presentar el passat hivern, gràcies a l'Arxiu Javelina, i el Centre d'Art La Panera

L'exposició explica els inicis del projecte, i també les diferents idees que la fàbrica ha generat posteriorment. Per exemple, les històries de gent, les que es generen des de les accions, la seva monumentalitat visual o els buits i les absències.

Olivera-Tabeni tracta de reivindicar, amb ella, aquests espais lleidatans, des de l'oblit i el silenci, generats als residus del sistema capitalista, però que ara en desús, allunyats dels moviments financers i les borses, es poden formular com noves terres ignotes, des d'on començar a crear de nou.

La mostra incorpora des de fotografies sobre diferents suports allibres d'artista, una videoinstal.lació i altres projectes audiovisuals

comentaris