20 de maig

El poeta i traductor català, Enric Casasses presentarà la seva darrera obra poètica

'21 Tesis - Escurçons catalans' forma part de la sèrie "Aiguaneix" de la col·lecció Versos que edita l'Aula de Poesia Jordi Jové
El poeta, dramaturg i traductor català, Enric Casasses ©UdL
photo_camera El poeta, dramaturg i traductor català, Enric Casasses ©UdL

El poeta, narrador, dramaturg i traductor, Enric Casasses, presentarà demà a la Universitat de Lleida, el seu darrer poemari '21 Tesis - Escurçons catalans'.

A la presentació - que començarà a les 18.00 hores de la tarda al segon pis de la Sala de juntes de la Facultat de Lletres - hi haurà els responsables de l'Aula de Poesia, Jordi Jové de la Universitat de Lleida, Julián Acebrón i Amat Baró.

El poemari porta il·lustracions del mateix Casasses. Des de la portada, que llueix un escurçó, fins les il·lustracions de l'interior, que s'enceten amb un dibuix que es podia veure al primer llibre de l'autor, "La Bragueta encallada" (Druïda, Maó, 1972)

L'obra de '21 tesis' -publicada per la UdL - presenta un total de 21 poemes filosòfics o sofístics breus i escrits per l'autor entre 1975 i 2011. D'altra banda, 'Escurçons catalans' porta 15 poemes de dos versos que canten les dones paixtus "plantant cara a l'opressió pel sol fet de cantar-los", explica l'autor.

Trajectòria de Casasses

Si fem una trajectòria pels guardons de Casasses hi trobem els premis de la Crítica Serra d'Or 1991 de poesia, i el 2011 de traducció, de la Crítica de l'Associació de crítics espanyols 1993. El premi Carles Riba, l'Ausiàs March i el Ciutat de Palma Joan Alcover 1997. A més, del Nacional de Cultura de Literatura 2012 i el de la Crítica catalana de poesia 2019. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement