04.12.2021 |

DE L'11 AL 14 DE NOVEMBRE

El Ponent Roots Festival celebra 10 anys fent bategar la música negra a terres lleidatanes

Aquesta edició especial compta amb la col·laboració de La Casa de la Música de Lleida

Rudymentari projecte musical amb origens a Menorca ©Enderrock
Rudymentari projecte musical amb origens a Menorca ©Guspira
El Ponent Roots Festival celebra 10 anys fent bategar la música negra a terres lleidatanes

L'arribada de novembre suposa, en l'escena musical lleidatana, pràcticament un sinònim de la celebració del Ponent Roots Festival, el Festival de Música Negra de Lleida.

Tot i que els inicis d'aquesta consolidada proposta musical ponentina van ser gairebé accidentals -havent d'omplir dues dates d'un programa de concerts d'un promotor reggae- la passió dels seus organitzadors i públics han fet possible que enguany arribi als seus 10 anys d'història

La música d'arrel negra, del jazz al reggae passant pel soul, la música disco, funk, ragtime i un llarguíssim etcètera han apropat als escenaris ponentins, als seus incansables públics, músics i selectors de pes, tant de casa nostra com de rellevància internacional.

L'Uri Ferrer i l'Edu Blasi han fet realitat, al llarg de 10 anys, la magnífica bogeria d'organitzar aquest Festival, una trobada de qualitat.

Greg Lee, dels Hepcat; el Jesse Wagner, dels Aggrolites; la Família Torelli, Denis Alcapone, Joel Sarakula, Marta Trujillo, Fundación Tony Manero, Koko Jean & The Tonics, o Mambo Jambo han estat alguns dels músics presents en els cartells del Ponent Roots Festival

Aquesta 10a edició, a causa de la situació sanitària actual, comptarà amb actuacions de mitjà format i proximitat, una passa més per gaudir de la música en viu de manera pròxima. 

El tret de sortida tindrà lloc el dijous 11 de novembre, la Sala La Boite (nova ubicació), on actuarà Rudymentari. Es tracta d'un projecte musical jove, de Menorca, que pretén esdevenir una eina de transformació social, amb l'ús missatges basats en la crítica a l'estat capitalista.

Memi Sillah Group

El divendres 12 de novembre, a la Sala Manolita (nova ubicació), serà el torn de Juli GiulianiRodrigo Laviña y su combo i Ital Skol. Val a dir que Juli Giuliani és un dels artistes més prolífics de l'escena hip hop estatal, qui arriba a Lleida per presentar el seu nou LP 'Summer never ends'.

Rodrigo Laviña, al capdavant del seu Combo, és un autèntic dream team de l'escena jazzística catalana, i els barcelonins Ital Skol, és un col·lectiu de reggae-fanàtics, amants de la música i la cultura jamaicana en format vinil que destaquen per les seves posades en escena.

Ital Skol

El dissabte 14 de novembre serà el torn de Clara Gispert, qui actuarà al Teatre l'Ateneu de Tàrrega. Gispert és una de les joves i prometedores sensacions del moment on combina la música clàssica europea i la tradició del jazz, el blues i el country del segle XX.

Tancarà aquesta desena edició una doble proposta el diumenge 15 de novembre. Al migdia serà el torn del selector DJ Miqui Puig, que punxarà els plats al Cafè Beat & Soul; i a la tarda, Memi Sillah Group actuarà a l'Espai Orfeó de Lleida. Cantant i trompetista, presentarà un projecte personal amb el què pretén unir la música jamaicana i el jazz.

Memi Sillah Group

El Ponent Roots Festival celebra 10 anys fent bategar la música negra a terres lleidatanes
comentaris