La projecció d''Alcarràs' recuperarà 14 sales de cinema a les demarcacions de Lleida i Tarragona

L'exhibidora lleidatana Circuit Urgellenc portarà la pel·lícula de Carla Simón, ‘Alcarràs’, a més de 40 poblacions, a 14 de les quals no hi ha cinema des de fa anys
Rodatge de la pel·lícula Alcarràs a Sucs ©JosepAPérez
photo_camera Rodatge de la pel·lícula Alcarràs a Sucs ©JosepAPérez

Circuit Urgellenc es converteix en l'empresa prescriptora del treball de Carla Simón, la primera directora catalana, i espanyola guardonada en el Festival Internacional de Cinema de Berlín, Alcarràs. L'exhibidora lleidatana projectarà la pel·lícula en més de 40 poblacions, de les quals 14 reobriran les sales de cinema, en desús des de fa anys.

Rodatge de la pel·lícula Alcarràs a Sucs ©JosepAPérez 2
Rodatge de la pel·lícula Alcarràs a Sucs ©JosepAPérez 2

Alcarràs es podrà veure en les sales que gestiona Circuit Urgellenc a Balaguer (30 d’abril 1, 2, 7 i 8 de maig); Mollerussa (30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig), Tàrrega (cada dia, del 29 d’abril al 9 de maig), Tremp (30 d’abril, 1 i 2 de maig); Bellpuig (6, 7, 8 i 9 de maig), Agramunt (6, 8 i 9 de maig), però també Mequinensa (6, 7 i 8 de maig), Montblanc (15 de maig),  Ripoll i Vielha (del 14 al 16 de maig). També es podrà veure a Montsó en castellà els dies 30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig.

Circuit Urgellenc ja va impulsar l'any 2020 la campanya ‘I love cine de poble’, amb la voluntat de mantenir les projeccions sales ubicades en pobles i petites ciutats de les terres de Ponent però també de Tarragona, durant la crisi sanitària. Ara tornarà a reivindicar el cinema local aprofitant l'èxit de la pel·lícula, amb protagonistes ponentins Alcarràs.

Lo Casino d'Alcarràs, serà el primer a obrir portes el 29, 30 d’abril i l’1 de maig per projectar-hi la pel·lícula que ha convertit en protagonista aquesta població del Segrià. A Alcarràs el cinema va tancar els anys 90 i també ho va fer a Aitona, on es projectarà la pel·lícula el dia 30 d’abril.

Altres localitats com Cervera reobrirà el seu cinema el dia 1 de maig. A la capital de la Segarra el cinema va tancar l’any 2013 tot i que s’hi han anat fent projeccions i hi ha un projecte de recuperació anomenat Cinema Boira. També serà el cas de Bell-lloc on des de finals dels anys 80 s’hi va perdre el cinema i el pròxim 6 de maig es projectarà Alcarràs a la Sala Cultural.

També al Pla d'Urgell, al municipi de Torregrossa el dia 7 de maig es reobrirà la sala tancada els anys 80 per poder-hi veure el film de Simón, el mateix dia que també es projectarà a la Sala Cubrural d’Artesa de Segre, on el cinema Camats es va tancar els anys 80. En aquesta localitat de la Noguera el Circuit hi ha anat fent projeccions de cinema itinerant  unes 6/8 vegades l’any. 

A les Borges Blanques, també es podrà veure Alcarràs el dia 7 de maig al Pavelló de l’Oli, on el Circuit i porta el cinema itinerant diverses vegades l’any. Les localitats del Segrià Soses, Sucs i Almacelles recuperaran les sessions de cinema els dies 13, 15 i 22 de maig, respectivament.

A Almacelles el cinema Casal va reobrir l’any 2001, s’hi va fer cinema durant uns anys i posteriorment s’hi han dut a terme projeccions de cinema itinerant, a més del cicle Gaudí. Al Pla d’Urgell, a la localitat de Bellvís ‘Alcarràs’ hi arribarà el dia 28 de maig, després que el cine Esport tanqués a principis dels anys 90. Les localitats de Pont de Suert i Penelles se sumen a la iniciativa, però també sales de Tarragona, com ara Santa Coloma de Queralt, que recuperarà el seu cinema per projectar el film el dia 8 de maig, després d’haver tancat portes els anys 80.

El Circuit Urgellenc ha reprès la campanya ‘I love cine de poble’ per fomentar la conscienciació de la importància de recuperar el cinema de proximitat

La campanya, iniciada durant l'estat d'alarma va aconseguir el suport d’Isona Passola, Antonio Resines, Sergi López, Andrea Trepat, Miquel Sitjar, Marta Romero, Gaizka Urresti, Belén Funés,  Marçal Cebrián, Sergi Moreno, Carles Porta, Tono Folguera, Maria Rodrigues Soto, David Verdaguer o Biel Rossell

El Circuit Urgellenc també va promoure una nova fórmula per portar el cinema a la gent durant el confinament com va ser el primer autocinema de Catalunya, ubicat a Golmés. Una iniciativa del restaurant Resquitx d’aquesta localitat del Pla d’Urgell, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Golmés.

Comentaris