QuedAR'T a casa, o com convertir-se en obra d’art durant el confinament

#artathomechallenge ja compta amb centenars de publicacions a Instagram

artchallenge

Petits i grans d’arreu del món s’uneixen a la iniciativa #artathomechallenge, que pren obres d’art ambientades a casa com a motiu d’inspiració.

Es tracta d’un repte proposat el 14 de març per @tussenkunstenquarantaine, i al qual s’han unit museus com el Museé d’Orsay de París, el Rijksmuseum d’Amsterdam, Getty Museum de Los Angeles o el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

art9

La idea és escollir una de les obres que tenen aquestes institucions a les col·leccions (totes són consultables en línia), recrear el seu ambient a casa (o, com a màxim, al balcó o al jardí, els més afortunats), fer-se una fotografia i publicar-se amb els hastags #RepteArtACasa, #artathomechallenge o #tussenkunstenquarantaine.

A aquest challenge no només s’hi ha engrescat nenes i nens, sinó també grans. Entre els primers a pujar al carro, destaca el professor d'historiador de l’art Manel Trenchs, un dels impulsors del lloc web QuedAR’T a casa per inspirar noves propostes.

art10

Entre els artistes i obres més referenciats destaquen Vermeer de Delf i ‘La jove de la perla’, ‘Mona Lisa’ de Leonardo da Vinci, els autoretrats de Frida Kalho i Vincent Van Gogh, i ‘El fill de l’home’ de René Magritte.

Una proposta divertida que convida a passar una estona diferent en família, a exercir la inventiva, a descobrir tresors artístics i, per uns minuts, viure una altra casa, realitat i època diferent de la nostra.

art7

Comentaris