Redescobrint l''Abisme', de Baldomer Gili i Roig

Aquest audiovisual forma part de les propostes #elMoreraacasa a través de les quals l'equipament anima a la ciutadania a descobrir les seves col·leccions

Abisme1

Poques obres que formen part de les col·leccions del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida han esdevingut tan emblemàtiques com 'Abisme' (1905), de Baldomer Gili i Roig.

És així tant per les seva pròpia singularitat (estil, autor, dimensions, etc.), com per la confluència d'un bon nombre d'històries, enigmes i atzars que l'han envoltada des de la seva creació.

Ara podeu descobrir tot allò que s'amaga darrere aquest oli sobre tela de grans dimensions, un puntal de la pintura simbolista a Catalunya, amb l'audiovisual 'Abisme'.

Baldomer_Gili_i_Roig-Abisme
Es tracta d'un reportatge documental produït pel Museu l'any 2012 sobre el procés de recuperació i restauració d'aquesta peça, tot explicant els seus secrets amb tot luxe de detall.

L'audiovisual és una oportunitat per conèixer de prop la feina que fan els conservadors i restauradors, una tasca que sovint queda amagada al gran públic

'Abisme' va ser realitzada l'any 1905 amb motiu del 'Concurs de Plafons Decoratius Joan Llusà Puig' de Barcelona, on obtingué el primer premi i fou exposada al Cercle Artístic. Anys més tard, formà part del Palau Novella, al Garraf, on actualment hi ha un monestir budista.

La comunitat Sakya Tashi Ling va donar aquesta obra a l'equipament lleidatà, des d'on es va procedir a la seva restauració. 

El Museu d'Art Jaume Morera atresora actualment la col·lecció més gran de Gili i Roig

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement