12.05.2021 |
Territoris.cat

FINS EL 3 D'ABRIL

Retorn del cicle 'Nits de Taverna' d'Almacelles

Aquest cicle de cançó d'autor arriba enguany a la seva cinquena edició
Nits de Taverna1
Presentació dels 5è cicle 'Nits de taverna'
Retorn del cicle 'Nits de Taverna' d'Almacelles

Ahir es va presentar el cartell del 5è Cicle de cançó d'autor 'Nits de Taverna', que organitza l'Ajuntament d'Almacelles

Mitjançant aquesta iniciativa, es vol diversificar l'oferta cultural del municipi i apropar al públic diferents tendències de la música d’autor en català.

El cicle començarà el divendres 24 de gener amb l’actuació de la ponentina Heura Gaya. Cantant i grallera a la que hem pogut escoltar els darrers anys en diverses formacions de l’escena de la música d’arrel d’aquest país. Inicia amb el projecte 'Gayà', una recerca personal i del seu propi llenguatge a través d’un repertori intimista que viatja sonorament entre el pop i el folk i que, alhora, es nodreix de la tradició més arrelada a la terra.

heura-gaya

El dia 7 de febrer tindrà lloc l'actuació d’Isaac Ulam, artista multidisciplinari que interpretarà el repertori del seu treball 'Ratpenat'.

Verdcel arribarà a 'Nit de Taverna' el dia 21 de febrer amb el treball 'Bifocal: ras i pols'. Alfons Olmo ha bastit una veu única dins el llenguatge modern de la cançó. Més sintètic que mai s’apropia dels timbres i els ritmes orgànics des d’una òptica contemporània per enlairar versos íntims de l’ànima, per aflorar sentiments col·lectius sobre el temps que vivim.

El 6 de març actuarà Miquel Pujadó, l’artista més veterà d’aquesta edició. Pujadó destaca per haver actuat arreu d’Europa i Amèrica i ha enregistrat 11 discos amb les seves pròpies cançons, 3 amb adaptacions de Georges Brassens i 3 amb poemes musicats. 

pujanes

El 30 de març el públic del 'Nits de Taverna'  gaudirà de Susannes, cantautora rural que presentarà 'Dona llavor'. En aquest treball evoca el paisatge sonor de la ruralitat catalana fent paral·lelismes amb el seu propi paisatge interior emocional.

El punt final del cicle tindrà lloc el 3 d’abril de la mà de Cris Juanico, que presentarà les cançons del seu nou disc 'Viu'. Un treball ple de temes que ens canten històries quotidianes de superació, d’escenes vitals, històries de persones que estimen, que tenen pors i dubten, que creuen i s’alegren de viure, totes inspirades en la Menorca més salvatge.

cris juanico

Tots els concerts tindran lloc a la sala ARCA

Retorn del cicle 'Nits de Taverna' d'Almacelles
comentaris