El raper de Brooklyn Samuel Omare i el músic de jazz Albert Marquès han creat la cançó 'Open letter to Pablo Hasél'

Els artistes creen un tema conjunt fusionant diferents gèneres en el tercer aniversari de l'empresonament del raper, que es publicarà el 12 de febrer

 

 

La portada de la nova cançó 'Open Letter to Pablo Hasél' - Foto: ACN
photo_camera Part de la portada de la nova cançó 'Open Letter to Pablo Hasél' - Foto: Cedida a l'ACN
La portada de la nova cançó 'Open Letter to Pablo Hasél' - Foto: ACN
La portada de la nova cançó 'Open Letter to Pablo Hasél' - Foto: ACN

El raper de Brooklyn, Samuel Omare i el músic de jazz català Albert Marquès han signat una nova col·laboració amb Pablo Hasél en el tercer aniversari del seu empresonament. Es tracta d'una cançó que porta per títol 'Open letter to Pablo Hasel' i que es publicarà el pròxim 12 de febrer amb al finançament de No Callarem i el suport de la Plataforma Antirepressiva de Ponent i Irídia - Centre per la defensa dels Drets Humans. El tema fusiona la música de Marquès amb la d'Omare per mostrar la solidaritat del món del rap novaiorquès amb aquest cas. La cançó també incorpora àudios de les declaracions del propi Hasél durant els judicis a l'Audiència Nacional.

La col·laboració sorgeix després que Albert Marquès impulsés el projecte 'Freedom First', amb el condemnat a mort a Ohio, Keith LaMar, convertint-se en el primer àlbum de la història on un dels artistes va enregistrar des del corredor de la mort. Després de sentir a parlar de 'Freedom First', l'entorn de Hasél es va posar en contacte amb el músic a través de la plataforma No Callarem.

El músic català el va visitar a la presó aquest juliol i, de forma conjunta, van decidir no parlar només de la seva situació, sinó també del Hip-Hop com un forma d'art que defensa la llibertat d'expressió. 'Open Letter to Pablo Hasél' també vol denunciar la falta de llibertats que pateix Hasél a la seva vida quotidiana des del seu empresonament sota el règim penitenciari català.

Comentaris