16.10.2021 |

23 JULIOL

La festa de Sant Jordi estiuenca, suspesa a la comarca del Segrià

Un total de 10 llibreries, editorials i associacions lleidatanes del sector del llibre signen una crida per mantenir viva la seva activitat

sant jordi1
La festa de Sant Jordi estiuenca, suspesa a la comarca del Segrià

El 23 de juliol és la data escollida pel sector del llibre per celebrar una atípica festa estiuenca de Sant Jordi.

A la comarca del Segrià, el sector ha treballat incansablement durant setmanes per l'organització d'aquesta efemèride greument castigada pels temps que corren. Tenia prevista una jornada en la qual escriptors, escriptores i públic lector poguessin retrobar-se i gaudir plenament de la literatura.

Malauradament, i tots els esforços invertits, la panoràmica sanitària actual del Segrià empeny a cancel·lar la celebració -novament- als carrers.

El 23J és una festa que té per objectiu apropar al públic lector aquells llibres que van quedar confinats a causa de la crisi sanitària i que ara, per fi, han pogut veure la llum

Un total de 10 llibreries i editorials de la zona han signat un manifest perquè la comunitat lectora ajudi a tirar endavant la seva activitat.

Abacus Cooperativa, Associació Bronca, Caselles Lleida, Edicions El Jonc, Editorial Fonoll, Editorial Milenio, Genet Blau, La Sabateria, Mosaics Llibres i Pagès Editors estan treballant en un Sant Jordi de petit format, amb una programació conjunta d'activitats digitals i físiques. 

Per altra banda, fan una crida perquè la comunitat lectora s'animi a donar suport al Sant Jordi d'estiu a Lleida, i al sector llibre, durant tot l'any; també al teixit local, perquè la comarca del Segrià serà l'única que no podrà celebrar el Sant Jordi d'estiu en igualtat de condicions.

I, finalment, fan un toc d'atenció a les institucions locals i nacionals, perquè donin suport de manera decidida a la cultura en general i al sector del llibre en particular.

La festa de Sant Jordi estiuenca, suspesa a la comarca del Segrià
comentaris