Sónar proposa una ruta pel centre neuràlgic de Barcelona durant tota la setmana del certamen

Sónar, per la seva part, copresenta tres sèries de peces audiovisuals dintre del programa d’ISEA2022 Barcelona sobre el concepte de futurs possibles relatius a gènere, entorn ambiental, drets humans i màquines
Programa d’ISEA2022 Barcelona en la semana de Sónar ©Sónar
photo_camera Programa d’ISEA2022 Barcelona en la semana de Sónar ©Sónar

Sónar vol vincular un cop més la proposta musical i innovadora que presenta el festival, amb l'entorn social de Barcelona, per aquest motiu ha programat un seguit d'esdeveniments pel centre neuràlgic de Barcelona, Palau Güell, Hotel ME Barcelona, Fundació Tàpies, i també el compromís amb l'International Symposium on Electronic Art (ISEA).

És rellevant la complicitat que han evidenciat Sónar i ISEA per convinar agendes des del hub que se celebrarà del 10 al 16 de juny a Barcelona i altres ciutats catalanesArt, Ciència i Tecnologia de Barcelona (ISAE2022). Des de Sónar+D es presentaran conjuntament un seguit d'activitats en tots dos esdeveniments. Concretament a SonarÀgora, l'espai de formació i debat de Sónar+D per a artistes i professionals.

Sónar, per la seva part, copresenta tres sèries de peces audiovisuals dintre del programa d’ISEA2022 Barcelona sobre el concepte de futurs possibles relatius a gènere, entorn ambiental, drets humans i màquines. 

L'orgue activat mitjançant eines informàtique al Palau Güell ©Sónar
L'orgue activat mitjançant eines informàtique al Palau Güell ©Sónar

El festival acostarà el públic fins al Palau Güell (Nou de la Rambla, 3-5), un dels pocs llocs que poden albergar el projecte de cocreació Hyperorgan -amb un orgue capaç de ser activat mitjançant eines informàtiques via accessos MIDI-. Serà la primera vegada a Espanya que es podrà escoltar aquest instrument, mentre es recorre l’espai Gaudí i es reprodueix de forma regular i automàtica una peça creada especialment per a l’ocasió per l’ensemble retro-futurista berlinès gamut inc, conegut per la seva constant col·laboració amb la tecnologia en el camp artístic. A més del Palau Güell i Sónar, la iniciativa involucra a l’orguener Albert Blancafort (de Blancafort OM), a gamut inc i al tecnòleg Santi Vilanova (Playmodes). Qualsevol persona que visiti el Palau Güell entre el 15 i el 19 de juny podrà viure aquesta experiència absolutament inèdita. Del 15 al 19 de juny de 10:00 a 20:00 h.

Projecte gestat per Davide Quayola Hotel ME Barcelona ©Sónar
Projecte gestat per Davide Quayola Hotel ME Barcelona ©Sónar

A  l’Hotel ME Barcelona (Casp, 1-13),  on es podrà visitar la instal·lació audiovisual immersiva Transient, presented by ME by Meliá, de l’artista italià Quayola. Estarà activa del 15 al 18 de juny i será accessible de forma totalment gratuïta. Del 15 al 18 de juny de 12:00 a 20:00 h.

Sondear, creada el 2001 per Mika Vainio Fundació Tàpies ©Sónar
Sondear, creada el 2001 per Mika Vainio Fundació Tàpies ©Sónar

Mika Vainio trasllada la seva instal·lació sonora Sondear a la Fundació Antoni Tàpies (Aragó, 255), un projecte que va sorgir l'any 2021 per a enregistrar en temps real l'entorn urbà a través de les vibracions de l'escultura Núvol i cadira (1990), que presideix la façana de l'edifici. A més, s'habilitarà també la listening room ‘Museu del so’, una sala buida en la qual sonarà música del difunt artista finlandès seleccionada per la seva dona Rikke Lundgreen i pel seu gran amic Tommi Grönlund, amb qui va cofundar el segell Sähkö Recordings. De l'1 de junio al 31 de Juliol de 10:00 a 19:00 h.   

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement