22 i 23 d'octubre

Torna el Vedellatast, la festa que posa en valor la producció de boví a Alcarràs

Aquest dissabte, 22 d'octubre, tindrà lloc la segona edició del Vedellatast amb els xefs Carme Ruscalleda i David Molina com a protagonistes, una festa que s'emmarca dins la trentena Fira del Comerç i del Rebost 

vedella boví carn gastronomia cuina menjar - Foto: madie hamilton
photo_camera Alcarràs és un important centre productor de vedella - Foto: Madie Hamilton

La prestigiosa xef Carme Ruscalleda i el xef lleidatà David Molina protagonitzaran la segona festa Vedellatast, un esdeveniment que posa en valor la producció de boví al municipi d'Alcarràs, un important productor de la vedella del país. En el marc de la festa, que tindrà lloc a la plaça del Mercat d'Alcarràs aquest dissabte, 22 d'octubre, Carme Ruscalleda donarà una conferència sobre els beneficis del consum regular de vedella, mentre que el xef lleidatà David Molina farà un showcooking per cuinar davant el públic i a dalt de l’escenari una tapa de vedella amb una recepta de la cuinera de Sant Pol de Mar.

Fira del Comerç i del Rebost Alcarràs arxiu 03
La Fira del Comerç i del Rebost Alcarràs en edicions anteriors - Foto: Ajuntament d'Alcarràs

Diumenge, dia 23, la mateixa plaça aplegarà 86 expositors de comerç local i de qualitat, amb un total de 98 carpes, i una exposició de cotxes antics, entre altres activitats, en el marc de la Fira del Comerç i del Rebost que enguany arriba a la seva trentena edició.

La segona edició del Vedellatast tindrà com a convidada estrella a Carme Ruscalleda, la guardonada cuinera catalana, propietària de l’actual Cuina Estudi i amb una llarga i exitosa carrera professional que, entre altres premis, l’ha fet posseïdora de fins a set Estrelles Michelin, els Premis Oscar de la gastronomia internacional

Ruscalleda oferirà una conferència en la qual explicarà els beneficis del consum habitual de la carn de vedella, producte central de la festa, que començarà a les 18:30 hores a la plaça del Mercat, prop del poliesportiu d’Alcarràs. Després de la xerrada de Ruscalleda, el mediàtic xef lleidatà David Molina, actual responsable d’Amai Food Porn, un projecte recent amb el qual el cuiner viatja pel món i vol fer-se un lloc a la Guia Michelin, farà un showcooking a l’escenari instal·lat a la plaça, on cuinarà una recepta d’una tapa de vedella ideada per Ruscalleda.

Fira del Comerç i del Rebost Alcarràs arxiu 01
L'exposició de cotxes antics en el marc de la Fira del Comerç i del Rebost Alcarràs en edicions anteriors - Foto: Ajuntament d'Alcarràs

Janés: “Cal posar en valor la producció de boví del municipi”

“Alcarràs és un important centre productor de vedella i volem posar en valor aquest sector de producció totalment local”, explica l’alcalde, Jordi Janés. “Durant aquesta festa hi haurà degustacions dels productors de boví del municipi, i també de vi i cervesa, a banda de la participació dels xefs que vindran, i convido a tothom compartir amb nosaltres aquesta trobada per conèixer i gaudir de les qualitats i beneficis del consum de la carn de vedella”, afegeix l’alcalde.

La segona festa Vedellatast està organitzada per l’Ajuntament d’Alcarràs, l’Associació de Ramaders de Boví d’Alcarràs (ARB), l’Associació de Productors de Boví de Carn de Catalunya (ASOPROVAC) i el departament d’Acció Climàtica de la Generalitat.

30 anys de Fira del Comerç i del Rebost

Diumenge, dia 23 d’octubre, la mateixa del Mercat acollirà la trentena edició de la Fira del Comerç i del Rebost, un certamen consolidat a la capital del Baix Segre i que en la present edició compta amb un total de 86 comerços i empreses de serveis que exposaran els seus productes de qualitat i proximitat. Hi haurà 98 carpes que es podran visitar des de les 10:30 fins a les 20:30 hores.

“Els comerços i expositors són de productes de rebost en l’àmbit de la fruita i la carn de les nostres terres i mostraran les seves confitures, conserves i embotits en una jornada festiva. A més, el dia estarà replet d’activitats i festa”, detalla l’alcalde, Jordi Janés, qui afegeix que “per Alcarràs, aquesta fira és l'oportunitat de donar a conèixer els seus productes de proximitat, donar una empenta al teixit comercial i productiu de la nostra vila, així com projectar la fruita i la carn de la nostra terra”.

A més dels comerços i productors de fruita i carn, la trentena Fira del Comerç i del Rebost també comptarà amb la participació de 8 associacions i 48 empreses de comerç i serveis locals, que tindran les seves pròpies carpes. Com l’any passat, durant la jornada, les persones visitants podran gaudir d’una exposició de vehicles antics amb camions, tractors, maquinària agrícola, cotxes i motos.

Comentaris