24.09.2020 |

El què es cou a la FiraTàrrega més atípica i reivindicativa

L'edició especial d'enguany no tindrà activitat artística presencial a la capital de l'Urgell durant el setembre, però seguirà sumant esforços per recuperar l'activitat del sector escènic

El què es cou a la FiraTàrrega més atípica i reivindicativa

Degut a la situació actual, FiraTàrrega -com tantíssimes propostes culturals de casa nostra- ha hagut d'adaptar-se a aquestes estranyes circumstàncies i planificar una edició totalment especial i atípica.

Així, havent-se concretat que els carrers i places de la capital de l'Urgell no acolliran aquest mes de setembre l'acurada selecció d'espectacles d'arts escèniques, música, circ i perfomance, com ens tenien acostumades en els darrers trenta vuit anys, l'organització decideix revisar-se, hivernar, per florir amb més força en l'edició 2021.

Com és propi del seu equip humà, inquiet i expeditiu, FiraTàrrega vol aprofitar aquests mesos propers per a contribuir en recuperar l'activitat habitual del sector escènic. I aquest objectiu el treballa amb quatre línies de feina.

suport

El Programa Hivernem, confeccionat juntament amb l'Institut Ramon Llull, s'adreça a la recerca de l'escriptura de les creacions escèniques vinculades a l'espai públic. El seu objectiu principal és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura en les millors condicions, facilitant l'intercanvi de coneixement i la mentoria d'experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura.

El pla de coproduccions Suport a la Creació és la segona de les línies de treball actuals de FiraTàrrega. Va nàixer l'any 2011 i ofereix una estada de treball (residència) a Tàrrega per donar forma als espectacles, els qual posteriorment es visualitzaran a través d'un programa d'assajos oberts a la ciutadania. El seu objectiu principal és acompanyar els processos de creació artística que tinguin un ingredient clar de recerca i d'innovació en l'àmbit de les arts de carrer i l'espai públic. D'entrada, ho farà amb 18 espectacles en procés de creació gràcies a la cooperació amb una cinquantena de còmplices.

suport0

La Llotja en Línia és una programació especial digital que té previst realitzar-se els dies 9 i 10 de setembre. Es dirigeix en exclusiva als sectors professionals vinculats a les arts escèniques, i vol convertir-se en un punt de trobada del mateix. El seu objectiu és dinamitzar el mercat, anar més enllà de l'espai i dels dies de fira, per esdevenir el punt de partida per a la creació d'una comunitat professional permanent.

Per últim, entre les bambalines de FiraTàrrega, es troba també el Circuit Nòmada. Es tracta d'una programació d'uns 25 espectacles, amb unes 50 actuacions, que es podran veure a partir del primer trimestre de 2021 arreu del territori català i espanyol.

Aquesta oferta és l'equivalent de la programació artística suspesa en l'edició 2020 de la Fira, i se selecciona a partir de les dues convocatòries artístiques.

suport3

El què es cou a la FiraTàrrega més atípica i reivindicativa
comentaris