28.09.2022 |

La tradicional Festa del Pou Bo torna a fer poble a Torregrossa

Aquest any, l'esperada festa popular arriba amb actuacions musicals i espectacles, que se sumen a la tradicional fira dels Jardins Municipals, la cercavila i la representació de la llegenda del Pou Bo
Festa del Pou Bo Torregrossa, nomenament dels pouers i poueres 2015.
El nomenament dels pouers i poueres, en edicions anteriors de la Festa del Pou Bo
La tradicional Festa del Pou Bo torna a fer poble a Torregrossa

Aquest cap de setmana, el 17 i 18 de setembre, torna la tradicional festa popular del Pou Bo a Torregrossa amb novetats que se sumen a les propostes més consolidades de l'esdeveniment.

La festa al voltant de la llegenda del Pou Bo, que ja arriba a la seva dotzena edició, s'iniciarà dissabte a les 17 hores amb la fira als Jardins Municipals, on es podran trobar parades d'artesania, productes de proximitat i comerç local, tot amenitzat per Fèlix Brunet i el seu espectacle Bicicadabra.

La festa seguirà al vespre, a les 21.30, amb un sopar popular a la pista descoberta del poble i l'actuació musical de Lo Pau de Ponts.

Festa del Pou Bo Torregrossa , cercavila del diumenge
La cercavila de la Festa del Pou Bo Torregrossa, en edicions anteriors

El diumenge, la jornada començarà a les 10 hores a la zona esportiva, amb un esmorzar de brasa amb entrepà de llonganissa o cansalada, que per 3 euros ens permetrà arrencar el dia amb forces.

A les 11.30 hores, els gegants i grallers Els descordats iniciaran la tradicional cercavila que ens durà fins al popular Pou Bo. Allà, a les 12.30 hores, es representarà la llegenda del pou, eix central d'aquesta festa, ja marca de Torregrossa.

El Pou Bo i la seva llegenda, al cor de Torregrossa

Fa molts i molts anys, quan les graneres encara es feien amb les mans, hi havia a Torregrossa un pouer tan pobre i amb tanta canalla que les jornades de treball no li arribaven per poder-los-hi donar menjar.... Així comença la llegenda del Pou Bou, que recupera els costums de la pagesia del final del segle XIX.

Els gegants de la cercavila de la Festa del Pou Bo, en edicions anteriors

Amb aquest fil conductor, els Amics del Pou Bo i l'Ajuntament de Torregrossa han consolidat una festa popular, que ja forma part del calendari festiu obligatori de la demarcació de Lleida i de Catalunya. Per aquest cap de setmana tan especial, el municipi del Pla d'Urgell ha implicat a veïns i entitats en una celebració, que al marge de divulgar la història i tradicions, també vol ser una manera de donar a conèixer el dinamisme comercial i cultural del poble.

12a festa del Pou Bo
El cartell de la 12a edició de la Festa del Pou Bo

 

La tradicional Festa del Pou Bo torna a fer poble a Torregrossa
comentaris