'L'etern retorn' de Xavier Mitjana i Gisela Ysas guanya el 'Films in Situ' d'Almacelles

En una pinzellada interpretativa, també hi va intervenir el director de Territoris.cat Josep A. Pérez, en el paper del pare que malgrat el seu protagonisme en la trama, es deixa veure breument per posar cara al personatge
Seqüència de l'Etern Retorn a Vilanova de Bellpuig
photo_camera Seqüència de l'Etern Retorn a Vilanova de Bellpuig

El curtmetratge L'etern retorn, dirigit pels joves directors Gisela Ysas i Xavier Mitjana, va resultar guanyador del concurs de curtmetratges Films in Situ, organitzat per l'Ajuntament d'Almacelles. La vuitena convocatòria cinematogràfica del municipi del Segrià, també va premiar en segon lloc el curt Almasayah.

Participants en el Concurs Films i Situ d'Almacelles @LaMañanaL'etern retorn és la història de l'Isaac que torna a casa després d'anys a l'estranger. Torna a un petit poble de comarques. El seu retorn és difícil perquè després de tant de temps haurà d'afrontar coses que han canviat de manera irreversible i també encarar vells conflictes que encara no han cicatritzat.

Un projecte col·lectiu que van escriure Sofía Robledo, Xavier Mitjana, Gisela Ysas, Marina Chillon, i que van interpretar en els papers principals Imanol García, Nico Conde, Quim Giribet, Marta Llobera, Gisela Ysas, Pau López.

En una pinzellada interpretativa, també hi va intervenir el director de Territoris.cat Josep A. Pérez, en el paper del pare que malgrat el seu protagonisme en la trama, es deixa veure breument per posar cara al personatge.

Una seqüència de l'Etern Retorn a AlmacellesEl guardó també va ser mèrit de la direcció de fotografia d'Isaac Rodríguez, dels operadors de càmera - Isaac Rodríguez, Xavier Mitjana, Yolanda Puga, de les imatges aèries de Pau Salla, de l'enregistrament de so de Pau López, la banda sonora original de Fryluka Musical, i els 3D Artist de Marina Chillon.

Un curtmetratge que es va rodar en la major part a Almacelles, com marcaven les beses del concurs, però també amb petites incursions exteriors a Tàrrega i Vilanova de Bellpuig.

Una seqüència de l'Etern Retorn a TàrregaEls guardons es van lliurar el passat divendres en el decurs de l'acte que es va celebrar al Centre Cultural d'Almacelles, presidit per l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, acompanyat de la reconeguda cineasta Carla Simón, guionista i directora del premiat llargmetratge Estiu 1993.

El concurs Films in Situ, també va guardonar en la categoria infantil, el curt Una gran pel·lícula, en primer lloc i en segon lloc Un estiu de cine. En categoria adolescent el tercer premi fou per Flotando en el tiempo, en segon lloc un empat entre Petites coincidències i Tocant de peus al cel i en primer lloc 3 anys.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement