Turisme de Lleida avança l’obertura del Castell i augura un bon nombre de visitants

_Comença la temporada d’estiu al Castell dels Templers  TURISME DE LLEIDA Turisme de Lleida avança l’obertura al pròxim dimarts, amb l’objectiu de poder arribar a més públic interessat en l’orde medieval i tenint - Paeria de lleida
photo_camera La temporada d’estiu al Castell dels Templers comença dimarts - Foto: cedida per la Paeria de Lleida

El centre patrimonial del Castell dels Templers de Gardeny avança enguany l’inici de la temporada d’estiu al pròxim dimarts, 8 de juny, amb l’objectiu de poder arribar a més públic interessat en el món dels monjos-guerrers que van construir aquesta Poderosa Comanda. El Castell dels Templers de Gardeny és un patrimoni de la ciutat que cal potenciar i, alhora un bon reclam de cara a l’estiu, ara que les previsions sobre l’evolució de la pandèmia permeten l’optimisme moderat i que la gent té ganes de fer més activitats.

Des de les vacances de Setmana Santa, Turisme de Lleida té comptabilitzades 1.120 visites, les quals s’han produït només en horari dels caps de setmana, una dada que permet incrementar l’optimisme sobre les previsions per aquest estiu.

Per a facilitar les visites al Castell, aquest estiu es tornarà a posar en funcionament el servei del bus turístic, entre l’1 de juliol i el 31 d’agost


Com a novetat de la temporada, Turisme de Lleida ha habilitat el servei de wifi gratuït per als visitants. Amb l’objectiu de posicionar la ciutat com a destinació de Turisme Cultural I Patrimonial, aquesta temporada també es reforcen les visites guiades al Castell, incorporant-ne una més també els diumenges, i s’amplia l’horari. El Castell templer serà visitable de dimarts a diumenge, de 10 del matí a 2 del migdia.

Les visites guiades queden concentrades els dissabtes i diumenges a les 12 del migdia, amb visita prèvia, malgrat que durant els mesos de juliol i agost el Castell Templer oferirà a les tardes una programació variada dins de les Nits del Temple, que tindran lloc els dimarts, dijous i dissabte.Una relació des de l’Edat Mitjana

L’any 1152 es documenta per primera vegada la presència efectiva dels templers a Gardeny. La Casa Templera de Gardeny es va convertir en un dels principals centres de l’orde medieval de la Corona d’Aragó. L’any 1294, les parets de Gardeny acolliren el darrer mestre de l’orde, Jacques de Molay, condemnat a la foguera pocs anys després a París, en dissoldre’s l’orde medieval.

Durant la visita, els visitants podran descobrir el Castell, els seus espais, la seva història i visitar el centre d’interpretació, ubicat en el celler del Castell, on es pot gaudir d’un audiovisual on, a manera de pel·lícula, s’explica qui eren els templers, des dels seus indicis fundacionals amb les croades a Terra Santa, fins a la dissolució de l’Orde.

Un altre dels atractius de la visita és poder contemplar les magnífiques visites des del Turó i gaudir d’un espai que combina el patrimoni amb la natura i el paisatge de la ciutat i de la seva horta i el riu.

Els espais del Castell estan preparats per acollir als visitants amb totes les mesures de prevenció i confort. Els visitants que s’atansin al Castell podran seguir un circuit senyalitzat per la part exterior i interior del conjunt, en una sola direcció per evitar que les persones que facin la visita no es creuen i puguin circular tranquil·lament.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement