La Xarxa de Museu de Lleida i l'Aran, llesta per gaudir-la al 100%

Els museus adscrits ofereixen al públic visites guiades, tallers, conferències, xerrades virtuals i activitats a la natura
xarxa2

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ja funciona al 100% amb la reobertura del Musèu dera Val d'Aran.

Des del dilluns, 13 de juliol, s'han començat a oferir visites guiades per conèixer els diferents punts d'interès del territori. En l'àmbit de les indústries tradicionals, es poden visitar el Molí de Salardú, la Fàbrica de la Llana (Vielha) i la Mina Victòria (Arres).

Dins també del turisme industrial, enguany s'incorporarà un nou equipament visitable, el molí d'Unha

Quan al patrimoni cultural, els visitants poden accedir les esglésies romàniques de Santa Maria d'Arties, Santa Eulària d'Unha i Sant Fèlix de Vilac.

La resta de museus de la Xarxa mantenen un alt nivell d'activitat amb propostes de tot tipus

També al Pirineu, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu continua amb les activitats d'etnobotànica amb la passejada 'Les Plantes de les Bruixes', el 'Taller de plantes protectores del Pirineu: remeis populars i màgics contra les epidèmies', i el 'Taller: Plantes afrodisíaques del Pirineu: filtres d'amor des de l'Edat Mitjana fins avui'.

De la seva banda, el Museu de Solsona continua amb el cicle 'Divendres de Pensament', entre altres activitats.

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre, vinculat al Museu de la Noguera de Balaguer, proposa la sortida 'A l'estiu l'or el busquem al riu', el paquet 'L'or del Segre, a la recerca del somni de Mariam' i el 'Taller d'iniciació a la recerca d'or'. El Museu Hidroelèctric de Capdella també organitza visites guiades per tal d'explicar al visitant la història de l'equipament.

Dins del Cicle de Conferències 2020, el Museu Tàrrega Urgell serà el marc avui de la xerrada via zoom 'Les fosses comunes de la Guerra Civil i la recuperació de la Memòria Històrica', a càrrec de Gemma Domènech, Juli Cuéllar i Ares Vidal. D'altra banda, el Museu Fàbrica J. Trepat acollirà la presentació del número 34 de la revista Urtx. Revista d'Humanitats de l'Urgell, el 21 de juliol; i també ho fa de visites guiades tots els diumenges.

El Museu de Guissona continua amb les visites teatralitzades al museu i al parc arqueològic de Guissona, de la mà de la companyia Alea Teatre.

Pel que fa als museus del Segrià, el confinament de la ciutat de Lleida i d'altres municipis de la comarca ha obligat el Museu de Lleida a anul·lar les activitats previstes per al mes de juliol.

El Museu de Lleida i el Museu d'Art Jaume Morera segueixen oberts, en horari habitual, tot i el confinament

comentaris