26.09.2022 |

DEL 17 AL 19 DE MARÇ

Xavier Baró, Clara Viñals i Ferran Palau, caps de cartell del MUD

La 15a edició del Festival de Músiques Disperses es desplegarà enguany en 6 espais de la ciutat de Lleida, incorporant l'Església de Sant Martí i el Dipòsit de l'Aigua

Presentació de la 15a edició del MUD. Fotografia: Cristina Mongay.
Presentació de la 15a edició del MUD. Fotografia: Cristina Mongay.
Xavier Baró, Clara Viñals i Ferran Palau, caps de cartell del MUD

Aquest matí s'ha fet públic el cartell d'una nova edició del MUD, el Festival de Músiques Disperses de Lleida.

El MUD, què compleix 15 anys, tindrà lloc del 17 al 19 de març i s'ha consolidat com una proposta musical referent a Catalunya i l'Estat espanyol

La nova edició del MUD vol simbolitzar la recuperació d'una certa normalitat de l'activitat musical lleidatana.

El Festival, la gestió de la qual passà en la darrera edició a mans de la Paeria, enguany posa al capdavant de la seva programació artística a Arnau Sabaté, que pren el relleu d'Antoni Gorgues.

Pel que fa als escenaris del MUD, enguany es comptarà amb 6 espais. Per una banda, acollirà alguns concerts el Cafè del Teatre -la gran Meca musical del certamen-, seguidament del Teatre de l'Escorxador, La Panera, la botiga de discs Grans Records i, com a novetat, l'Església de Sant Martí i el Dipòsit del Pla de l'Aigua.

El cartell d'enguany aposta pel talent del territori i dona especial èmfasi al femení

Al programa destaca el gran nombre de propostes lleidatanes, amb Xavier Baró, Clara Viñals, que actuarà amb Juli Bustamante; Dofi malalt i Arnau Obiols.

El dijous 17 de març arrencarà amb l'actuació de Tarta Relena al Teatre de l'Escorxador (21.00 hores), una de les bandes amb més projecció del país que barrejarà música en clau mediterrània amb un show de llums; i el debut del Dofí Malalt al Cafè del Teatre (22.00 hores), qui actuarà amb Clara Viñals i Xavier León.

El divendres 18 de març serà el torn del músic i percussionista de la Seu d'Urgell Arnau Obiols, que farà resonar els seus temes a l'Església romànica de Sant Martí vell (19.00 hores). Poc després (20.30 hores) arribarà la poesia feta acord de la mà de Xavier Baró a La Panera (20.30 hores). 

I el colofó de la nit el posarà Verde Prato i Juli Bustamante i Clara Viñals (22.00 hores), al Cafè del Teatre, un dels concerts més especials del MUD d'enguany.

Ferran Palau amb show inèdit 'Joia', només vist al Palau de la Música

La darrera jornada del Festival, el dissabte 19 de març, arrencarà amb el DJ Death is not the end (13.00 hores), a Grans Records.

En horari de tarda, actuarà Jon Collin i Joanne Robertson dins del temple medieval de Sant Martí (19.00 hores); i Ubaldo al Dipòsit del pla de l'aigua (20.30 hores).

I com a punt final, la guinda del pastís: el mític Cafè del Teatre acollirà la presentació de 'Joia', de Ferran Palau, un show que només s'ha pogut gaudir al Palau de la Música. Seguidament, el públic podrà gaudir de Kit Sebastian, que adapta música psicodèlia turca dels 70 amb rock i música electrònica, al més pur estil del MUD de sempre. 

El MUD evidencia el mestissatge constant de la música i la cultura, posant el focus al talent locals i apostant per dialogar amb nous espais

Les entrades ja estan disponibles, així com les reserves prèvies ja que diversos concerts són gratuïts però tenen un aforament limitat a causa dels espais patrimonials que es converteixen en escenaris musicals.

Xavier Baró, Clara Viñals i Ferran Palau, caps de cartell del MUD
comentaris