L'EAA de l’Empordà teixeix aliances amb el sector agroalimentari

Entitats com el Gremi de Carnissers o la Fundació Alícia col·laboren amb l'escola per impulsar la innovació i la formació contínua en el sector agroalimentari 

EAA de l'Empordà ©EAAEmpordà
photo_camera EAA de l'Empordà ©EAAEmpordà

L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, ubicada al terme municipal de Monells (Baix Empordà), és un dels catorze centres del Servei de Formació Agrària català des del qual es treballa per la formació i professionalització del sector agroalimentari. En aquest sentit, des del centre de l’Empordà han vist necessari treballar en la creació de sinergies amb entitats i empreses del territori per tal d'impulsar projectes i iniciatives que fomentin la innovació en el sector agroalimentari, el suport a petits productors i elaboradors agroalimentaris, així com facilitar la inserció laboral dels seus alumnes en aquestes organitzacions al mateix temps que l’escola adapta la seva formació a les necessitats del sector.

EAA de l'Empordà ©EAAEmpordà
EAA de l'Empordà ©EAAEmpordà

L’EAA Empordà ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries des de fa uns anys amb la clara voluntat de formar tècnics en producció, innovació i desenvolupament dins del món agroalimentari. Un dels aspectes que caracteritza la formació és el seu caràcter dual, el qual permet que els estudiants del segon curs del cicle treballin en una empresa del territori

A més, l’EAA Empordà també compta amb una formació contínua que s’ofereix a través de diferents jornades tècniques i cursos que es desenvolupen al llarg del curs, tots ells pensats a contribuir a l’aprenentatge dels professionals agroalimentaris de la zona. En aquesta línia, també s’ofereixen tallers formatius a alumnat de batxillerat i cicles formatius per tal de donar a conèixer la bioquímica de la fruita, els additius alimentaris i el procés d’elaboració d’un producte alimentari. La col·laboració amb el Gremi de Carnissera i la Fundació Alícia és en marc de la formaicó contínua.

Comentaris