Agricultura trasllada carpes de l'Estany d'Ivars i Vila-sana cap a Balaguer

Es van capturar 73 exemplars d'entre 45 i 65 cm de longitud i un pes aproximat d'entre 2 i 4 kg

Els tècnics van capturar els exemplars a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
photo_camera Els tècnics van capturar els exemplars a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Tècnics de l’Àrea de Pesca Continental del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural juntament amb personal de Forestal Catalana, del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i els Agents Rurals van procedir ahir a la captura de carpes (Cyprinus carpio) mitjançant pesca elèctrica a l’Estany d’Ivars i Vila-sana per al seu control. Prèviament els tècnics del Consorci havien instal·lat unes tanques per aïllar les carpes i facilitar-ne la captura.

Els tècnics han capturat enguany 73 individus d'entre 45 i 65 cm de longitud i un pes aproximat d'entre 2 i 4 kg. Els exemplars es van traslladar amb una cuba proveïda d’oxigen a la zona de pesca controlada de Balaguer, on membres de la Societat de Pescadors van ajudar en les tasques d’alliberament. L’any 2013 es van capturar 106 carpes i l’any 2014 unes 43, totes de grans dimensions.

S’està estudiant la manera de controlar i aprofitar aquesta espèciemolt valorada pels pescadors

Des que es va reomplir l’Estany l’any 2005 la proliferació de les carpes ha anat en augment i ha alterat significativament les característiques físiques o químiques de l’aigua i la vegetació existent, afectant així a l’equilibri mediambiental de l’estany.

Durant els últims tres anys, i en col·laboració amb el Consorci, s’està estudiant la manera de controlar i aprofitar aquesta espècie, que tot i causar un impacte negatiu a l’estany, és una espècie molt ben valorada pels pescadors recreatius i esportius.

comentaris