28.01.2022 |

Jornada per debatre sobre les noves tendències alimentàries a Bell-lloc

La jornada s'emmarca en l’Operació ECOFood.HUBLAB liderada per l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell mitjançant la Incubadora d’Empreses 
Jornada a Bell-lloc sobre Noves Tendencies Alimentaries
Jornada a Bell-lloc sobre Noves Tendencies Alimentaries
Jornada per debatre sobre les noves tendències alimentàries a Bell-lloc

La Incubadora d’Empreses de Bell-lloc d’Urgell reuneix aquest divendres, un col·lectiu d'experts que debatran sobre la situació actual i el futur del sistema alimentari i com afecta la conjuntura a les terres lleidatanes. La iniciativa que s'emmarca en el projecte d’Especialització Competitiva Territorial, AgroBioFood b. Ponent que coordina la Diputació de Lleida, s'ha titulat Noves tendències alimentàries: afectació al sistema agroalimentari lleidatà.  

L’objectiu de la sessió és fomentar la presa de consciència amb relació al repte de millorar la capacitat de resiliència del sector agroalimentari de Lleida, per tal que pugui adaptar-se a les noves tendències alimentàries i als impactes del canvi climàtic en els models productius actuals, esdevenint, alhora, un sector contribuïdor a la descarbonització i a la recuperació i preservació de la biodiversitat.

S’exposaran les noves tendències de millora de la productivitat, competitivitat i sostenibilitat de la producció primària, mitigadores dels efectes del canvi climàtic i generadores de beneficis socials, econòmics i ambientals més enllà del propi sector agroalimentari amb ponents com el Dr. Martí Boada, l’expert Francesc Reguant i el xef de “la Boscana” Joel Castanyé

Compartirem les experiències d’empreses lleidatanes que treballen d’acord amb aquestes tendències alimentàries actuals i que són mitigadores dels efectes del canvi climàtic com Teresa Carles, Semillas Batlle, Zyrcular Foods i Organa Espirulina.

Actualment, hi ha un ampli consens sobre la necessitat de transformar els actuals sistemes alimentaris en l’àmbit global per tal d’assegurar el subministrament d’aliments segurs i saludables per una població creixent al mateix temps que s’afronta l’emergència climàtica amb models productius sostenibles. La capacitat del sector agroalimentari lleidatà per adaptar-se a aquest context de canvi serà clau per sortir-ne reforçat, incrementant la seva competitivitat, productivitat i sostenibilitat.

Jornada per debatre sobre les noves tendències alimentàries a Bell-lloc
comentaris