Bellvís organitza diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

Enguany la Diada Nacional de Catalunya a Bellvís i els Arcs va estrenar nou format amb actes el vespre anterior a la commemoració del dia 11 de setembre
Bellvís2
photo_camera Imatge de la tradicional ofrena floral al monument del parc de les Monges - Foto: Ajuntament de Bellvís

Enguany la Diada Nacional de Catalunya a Bellvís i els Arcs va estrenar nou format amb actes el vespre anterior a la commemoració del dia 11. D'aquesta manera els actes de la commemoració s'iniciaven el dia 10 de setembre al vespre amb la Ruta pel Bellvís 1707 – 1714 a càrrec de Jaume Suau, que va fer un recorregut pels fets de la Guerra de Successió i va situar al públic assistent en aquells moments històrics del municipi, amb la qual cosa, es va viure la història des de la proximitat, als carrers de Bellvís. La proposta va ser molt participativa, amb una gran afluència de públic.

Tot seguit va tenir lloc un sopar fred organitzat per l'Ajuntament per continuar amb un concert del cantautor fincat al nostre municipi, Joan Francesc Dalmau, acompanyat del també músic i guitarrista Magí Prats. Joan Francesc va oferir composicions del seu repertori i va interpretar versions en català de cançons de formacions que l'han influenciat. Un gran concert de qualitat i molt amè que va comptar amb molta assistència.

El dia 11 de setembre es va portar a terme la rua gegantera, a càrrec de la colla del poble i tot seguit, es va fer la tradicional ofrena floral al monument del parc de les Monges.

Bellvís1
L'alcaldessa, Sílvia Escalé en la seva glossa, va destacar el paper de les dones en la cruenta contesa de la Guerra de Successió - Foto: Ajuntament de Bellvís

L'alcaldessa, Sílvia Escalé Farrera, va glossar el paper de les dones en aquella cruenta contesa de la Guerra de Successió. Un paper anònim, perquè la història la van escriure sense els seus noms, però fonamental en la defensa de les llibertats de Catalunya.

Després d'un esmorzar popular, amb coca i xocolata, l'acte va acabar amb el cant dels Segadors. 

Comentaris