28.11.2022 |
Territoris.cat

L'aparcament és la preocupació dels comerciants afectats per la reforma del centre de Mollerussa

L'alcalde Marc Solsona ha explicat aquest dijous als comerciants de Mollerussa, l'objectiu de la consulta popular per decidir quina és la millor de les tres propostes finalistes del concurs d'idees per la reforma urbanística del centre de la ciutat

Xerrada de Marc Solsona als comerciants del centre de la ciutat
Xerrada de Marc Solsona als comerciants del centre de la ciutat
L'aparcament és la preocupació dels comerciants afectats per la reforma del centre de Mollerussa

Els comerciants del centre de Mollerussa que es veuran afectats pel projecte de reforma urbanística que vol engegar l'Ajuntament van mostrar la seva preocupació per la supressió de les places de pàrquing en la plaça Manuel Bertrand que contemplen els projectes. Així o van fer saber a l'alcalde Marc Solsona, en el decurs de la xerrada que aquest va convocar per explicar els objectius de la consulta popular que el consistori ha organitzat a partir del 20 de febrer.

Solsona ha explicat que des de l'Ajuntament s'està treballant per compensar aquesta seixantena de places de zona blava i les seves rotacions al llarg del dia amb una zona d'aparcament a dos minuts del centre. Així mateix, també s'ha mostrat disposat a estudiar si algunes de les places de zona blava existents actualment en carrers prop del centre poden convertir-se en places d'alta rotació, tal i com han proposat alguns comerciants.

Xerrada de Marc Solsona als comerciants del centre de la ciutat TexteSolsona també ha explicat que en l'actualitat Mollerussa disposa d'un total de 718 places d'aparcament gratuït en diferents solars particulars, alguns d'ells molt a prop del centre, que els propietaris han posat a disposició de l'Ajuntament a canvi de l'IBI. A més, ha indicat que en breu està previst d'adequar-ne prop d'un centenar entre 3 solars més i la zona d'aparcament que està prevista construir a la futura estació d'autobusos.

L'alcalde ha recordat que el resultat d'aquesta consulta podrà determinar la idea que han de seguir els 10 projectes de remodelació previstos en aquest àmbit i que són, a més de les places Major, de l'Ajuntament i Manuel Bertran, l'avinguda Catalunya, el carrer Onze de Setembre, de Santa Cristina, de la Ciutat de Lleida, de l'Estrella, de Ponent i de l'Acadèmia. En aquest sentit, ha tornat a insistir que aquest Pla d'Inversió suposarà 3 milions d'euros, dels quals la meitat estan subvencionats per la Generalitat a través del Pla de Barris amb la condició que les obres estiguin finalitzades el 30 de juny del 2018.

L'Ajuntament ha programat per aquest divendres dues xerrades al Teatre L'Amistat a les 8 i a les 9 del vespre destinades a tots els veïns, en les quals els tres gabinets tècnics, finalistes del concurs d'idees, explicaran les seves propostes i respondran als dubtes del públic,

L'aparcament és la preocupació dels comerciants afectats per la reforma del centre de Mollerussa
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement