L'organització dels Firals de Bellvís vol incrementar l'assistència de públic familiar

Més activitats i més espai en la 20 edició dels Firals de Bellvís

Els propers 29, 30 i 31 de juliol la vila de Bellvís tornarà a viatjar en el temps i es traslladarà a l’any 1637, en plena invasió de Catalunya per part de les tropes del Felip IV

Les bagasses protagonistes dels Firals de Bellvís
photo_camera Les bagasses protagonistes dels Firals de Bellvís

Aquesta serà la vintena ocasió que es desenvolupa la teatralització de la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà, la qual rememora que al segle XVII la família Bufalà va gaudir d’una prerrogativa reial que li permetia jutjar i donar asil a les persones que podien tocar l’anella de la porta de la seva casa. Durant els Firals de Bellvís, aquest indret donarà protecció al Joan i la Maria, dos enamorats de classes socials diferents que fugen del pare de la noia i del Capità Rodrigo, que es vol casar amb la Maria.

Els Firals a l'escola Joaquim PalacinEspectacles de danses tradicionals, la representació dels segadors, els rentadors, els frares que recullen orfes del municipi. malabars i espectacles amb foc ompliran de nou els carrers de la vila.

Els Firals de Bellvís d’enguany inclouran algunes novetats. S’incorporarà la figura del padrí de la festa, encarnada pel crític de cinema Àlex Gorina; s’ampliarà l’espai dels paradistes, s’incorporarà una mostra d’oficis artesans i es dedicarà un espai en exclusiva als jocs infantils tradicionals.

S’incorporarà la figura del padrí de la festa, encarnada pel crític de cinema Àlex Gorina

Es tracta, doncs, d’una clara demostració de que la festa és una efemèride ben consolidada i arrelada al municipi de Bellvís. Per altra banda cal destacar que l’organització ha programat diverses activitats al llarg de l’any amb l’objectiu de seguir contagiant i gaudint de l’entusiasme dels Firals.

De cara al setembre, es té previst organitzar un concurs fotogràfic per incentivar la participació dels joves

Al mes de maig es recuperà el Cós de la cordera i cada primer diumenge de mes, des del març i fins al juliol, van realitzar-se tallers de malabars, dansa, jocs tradicionals, acrobàcies i titelles a l’Escola Joaquim Placín de Bellvís. De cara al setembre, es té previst organitzar un concurs fotogràfic per incentivar la participació dels joves, a l’octubre tindrà lloc l’activitat Bellvís ocult, una passejada al poble per descobrir-ne les seves històries i racons, i al novembre es presentarà el documental que recull la història de les vint edicions de la festa.

Comentaris