El Pla d’Urgell incrementa la inserció laboral de persones vulnerables

Aspid i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell implantaran un servei de lloguer d’articles per a persones discapacitades o dependents
Rafel Panadés, Bibiana Bendicho i Carles Esquerda ©CCPlaurgell
photo_camera Rafel Panadés, Bibiana Bendicho i Carles Esquerda ©CCPlaurgell

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), han renovat aquest dimarts el conveni de col·laboració a través del qual ASPID desenvolupa diferents projectes i serveis adreçats a persones amb discapacitat o vulnerabilitat social a la comarca. 

La col·laboració ha fet possible que el servei d’orientació i intermediació laboral d’ASPID, des de principi d’any, hagi inserit laboralment 24 persones, el que representa un increment del 30% respecte a l’any 2020. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de 34 empreses que han participat en els processos de selecció de persona, el que ha permès desplegar una xarxa en l’àmbit ocupacional, segons ha manifestat Bendicho.

Rafel Panadés, Bibiana Bendicho i Carles Esquerda ©CCPlaurgellEl Consell Comarcal del Pla d’Urgell i ASPID treballen en la  implantació d’un banc de productes de suport. Es tracta de serveis destinats a persones en situació de vulnerabilitat o amb alguna discapacitat o dependència, als quals se’ls proporcionen articles d’ajuda tècnica, cadires de rodes, caminadors, entre altres, fen aportació d’un lloguer.  ASPID ja ha implantat aquest servei a la comarca del Segrià.  

L’entitat social va arrencar al mes de setembre el servei d’orientació, assessorament i acompanyament a les persones amb discapacitat o dependència del Pla d’Urgell a través del qual s’ofereix una atenció personalitzada adreçada a facilitar el grau més gran possible d’autonomia personal a través de la disposició d’un professional en treball social qui facilita informació o assessorament en la gestió de recursos, prestacions o recursos que poden facilitar una vida amb major autonomia. 

Comentaris