EL Consell Comarcal del Pla d'Urgell, inverteix més de mig milió d'euros en promoció del territori

Mirador en les instal·lacions de Cal Sinèn
photo_camera Mirador en les instal·lacions de Cal Sinèn a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell preveu destinar 626.234 euros a diferents accions de promoció i desenvolupament rural, que desplegarà en projectes a l'Estany d'Ivars i Vila-sana i en el Pla director anomenat els Tossals que afecta els municipis de Mollerussa, Miralcamp, Torregrossa, Sidamon, Fondarella i Bell-lloc.

Pel que fa a les actuacions en el Parc Natural de l'Estany, s'invertiran 526.246 euros en la compra i adequació d'una finca pròxima al Centre d'Interpretació de Cal Sinén, per habilitar-la com a zona d'aparcament. També està previst incrementar les zones de pícnic i instal·lar nou mobiliari per facilitar les estades als visitants, així com a senyalitzacions en les vies de comunicació per facilitar l'accés a la zona humida.

El Pla Director de La Serra, contempla una partida important de més de 31.000 euros que es destinarà als treballs d'estudi arqueològic en el jaciment ibèric del Tossal de les Tenalles de Sidamon

Visita al jaciment ibèric del Tossal de les Tenalles de SidamonEl Pla Director de La Serra, contempla una partida important de més de 31.000 euros que es destinarà als treballs d'estudi arqueològic en el jaciment ibèric del Tossal de les Tenalles de Sidamon, i la resta fins als 100.588 s'aplicaran al projecte de senyalització a la zona de La Serra i els planells informatius que faran referència a aquest espai natural del Pla d'Urgell, que compta amb un gran atractiu paisatgístic i natural.

Segons el president de l'ens comarcal Joan Trull, aquesta inversió és la corresponent al Pla d'Urgell, del total de 4.687.943 euros que es gestionen des de l'Associació Leader Ponent, de la qual en formen part les comarques de les Garrigues, el Pla d'Urgell, el Segrià sud i l'Urgell. Trull afegeix que el programa respon al període 2014-2020, però el Consell Comarcal del Pla d'Urgell preveu desplegar aquestes actuacions entre el 2018 i 2019.

Aquesta inversió és la corresponent al Pla d'Urgell, del total de 4.687.943 euros que es gestionen des de l'Associació Leader Ponent, de la qual en formen part les comarques de les Garrigues, el Pla d'Urgell, el Segrià sud i l'Urgell

Joan Trull va avançar que el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana està ultimant un nou Pla d'Usos i Gestió del Parc Natural, amb el que es pretén trobar iniciatives que puguin contribuir al finançament d'aquest espai natural. Trull assegura que han sorgit propostes com incorporar un espai gastronòmic a Cal Sinén o activitats entorn de la llacuna a les que es pugui aplicar un cost per als visitants, però de moment tan sols es tracta de propostes que s'hauran de consolidar amb el nou Pla d'Usos.

Comentaris