Satisfacció de Marc Solsona per l’aportació de les administracions a les fires mollerussenques

Solsona ha explicat que l’any del 150 aniversari també serà any de canvis; amb l’aportació dels departaments d’Acció Climàtica i Indústria, es podrà dur a terme l’adequació de l’espai expositiu situat a l'esplanada del darrere dels Pavellons Firals

Marc Solsona i Xavier Roure presenta el calendari firal del 2023 ©JosepAPérez
photo_camera Marc Solsona i Xavier Roure presenta el calendari firal del 2023 ©JosepAPérez

L’alcalde i president de Fira Mollerussa, Marc Solsona ha assegurat aquest dimarts, en el marc de la presentació del calendari firal, que després de ‘picar molta pedra’ les reivindicacions de l’ens firal han donat el seu resultat, amb l’aportació de 250.000 euros de la Generalitat i 100.000 del Govern espanyol. Marc Solsona es va lamentar l’any passat que la Diputació de Lleida fos l’única administració que col·labores amb les fires mollerussenques -enguany amb una aportació de 135.000 euros-.

Solsona assegurava que seria hora que la capital del Pla d’Urgell pogués rebre un retorn a les aportacions de les fires a l’economia lleidatana, catalana i fins i tot a la del sud d’Europa

Fira Mollerussa presenta el calendari firal del 2023 ©JosepAPérez
Fira Mollerussa presenta el calendari firal del 2023 ©JosepAPérez

El president, del que pròximament serà el Patronat de Desenvolupament i Fires de Mollerussa –amb la redacció dels nous estatuts- destacava que aquestes aportacions permetran fer un salt qualitatiu a l’ens, per tal que es consolidi com a eina de promoció econòmica de la capital del Pla d’Urgell.

Solsona ha explicat que l’any del 150 aniversari també serà any de canvis; amb l’aportació dels departaments d’Acció Climàtica i Indústria, es podrà dur a terme l’adequació de l’espai expositiu situat a l'esplanada del darrere dels Pavellons Firals. Aquestes obres haurien de començar de forma "urgent" per estar enllestides abans del 19 de març, segons Solsona.

Aquesta remodelació permetrà traslladar el Saló del Tractor, i part de la maquinària, de manera que el recinte de la Fira de Sant Josep començarà en la rotonda del camí d’Arbeca, davant de l’Escola de Música, reduint bona part de la trama urbana que ocupava tradicionalment. També canviarà substancialment la distribució dels pavellons dels quals desapareixeran els expositors d’alimentació que es traslladaran al recinte exterior.

També serà rellevant el canvi de la zona d’atraccions, que ocupava aquesta nova zona expositiva, i es traslladarà a una finca que es troba entre la ronda Ponent i el Col·legi Ignasi Peraire

Marc Solsona i Xavier Roure presenta el calendari firal del 2023 ©JosepAPérez
Marc Solsona i Xavier Roure presenta el calendari firal del 2023 ©JosepAPérez

Solsona ha anunciat que el dia 12 de març se celebrà un acte institucional al Teatre l'Amistat on es presentarà un documental i un llibre dels 150 anys de la Fira. A més, segons l'alcalde, com que es tracta d'un any electoral, durant els dies fira es preveu l'assistència de moltes "personalitats". 

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, explicava que estan "treballant de valent" per tenir la Fira de Sant Josep a punt. Ha assegurat que la gent "està responent" i es preveu una bona assistència.

L'organització calcula uns 300 expositors, una xifra similar a la de les darreres edicions. Durant els 4 dies de fira es calcula un registre aproximat de 150.000 visitants.

El calendari firal de Mollerussa inclou Fira de Sant Josep, amb el Saló de l'Automòbil, el Concurs de Pintura Ràpida, l'Autotardor, l'Autotrac, l'Expo Clàssic i la Lan Party.

comentaris