01.10.2022 |

La tretzena revista Mascançà explica el Pla d’Urgell a través de 12 estudis

L'editor de la revista, Daniel Altisent va fer un repàs dels dotze estudis i les 7 ressenyes que recull el tretzè volum en el qual han participat 16 autors en àmbits tan diversos com la història, l’art, la literatura, el medi ambient o la musicologia
L'editor de la revista Mascançà Daniel Altisent presenta el número 13 ©Mascançà
L'editor de la revista Mascançà Daniel Altisent presenta el número 13 ©Mascançà
La tretzena revista Mascançà explica el Pla d’Urgell a través de 12 estudis

La Història de la fundació i els inicis de l’Escola de Música de Mollerussa, de la mà d’Esther Bosch, actual presidenta de l’Associació de la Música, i un altre sobre Els valors naturals del Salt del Duran, d’Antoni Mayoral de la Secció de botànica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, són alguns dels articles que inclou el tretze número de la revista Mascançà. La publicació que edita el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà amb el suport de l'Ajuntament de Mollerussa es va presentar aquest dijous a la Biblioteca Jaume Vila de la capital del Pla d'Urgell.

L'editor de la revista, Daniel Altisent va fer un repàs dels dotze estudis i les 7 ressenyes que recull el tretzè volum en el qual han participat 16 autors en àmbits tan diversos com la història, l’art, la literatura, el medi ambient o la musicologia. Aquesta producció se suma als 147 articles i 51 ressenyes que s’han publicat en els números anteriors a la revista, segons ha afirmat.

El director de l'Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Jordana, que també va participar en la presentació, va destacar la producció de coneixements, i la difusió que du a terme Mascançà, una feina que ajuda a “trencar tòpics sobre el Pla d’Urgell”. També va fer un repàs d’algunes de les tasques que s’estan duent a terme des de l’arxiu per preservar aquest coneixement com són la restauració d’una col·lecció de pergamins o la classificació del fons de Cal Berenguer, entre altres.

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila continua amb el cicle Cançons [email protected], que el 29 de setembre dedicarà a la banda I-nuits, que explicaran des de l’escenari de la terrassa exterior de l’equipament l’origen de les cançons del disc, Em rebel·lo, a les 8 del vespre.   

La tretzena revista Mascançà explica el Pla d’Urgell a través de 12 estudis
comentaris