24.09.2021 |

Vallverd aprova el projecte de la nova piscina municipal

L’Ajuntament d’Ivars d’Urgell ha presentat als veïns del nucli de Vallverd, els projectes d’ampliació del Casal l’Espiga, i el Centre d’Interpretació de la Plana

Casal l'Espiga Vallverd @JosepA.Pérez
Casal l'Espiga Vallverd @JosepA.Pérez
Vallverd aprova el projecte de la nova piscina municipal

En el marc del Pla d’Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) que es desplegarà fins al 2023, l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell preveu construir en el nucli de Vallverd una piscina municipal, un equipament que es construirà en una finca de 800 metres quadrats que es troba darrere del Casal l’Espiga. Segons ha explicat el regidor Toni Costa, el projecte preveu una bassa de 200 metres quadrats de làmina d’aigua, que estarà adaptada només a usos recreatius. Característiques amb profunditat i accessos adaptats per a persones grans. La depuració es farà amb aigua salina, i també comptarà amb un quiosc de refrescos.

El regidor Toni Costa explica els projectesL’obra suposarà una inversió de 198.000 euros que es finançaran amb l’aportació de 120.000 euros de PUOSC, 32.000 euros de la Diputació de Lleida, i la resta de fons propis. La previsió és que la instal·lació pugui estar enllestida per l’estiu del 2023.

En paral·lel, el consistori d’Ivars aprofita la proximitat del Casal l’Espiga per fer una ampliació multifuncional en aquest equipament, una actuació que inclourà d’una banda els vestuaris de la piscina i l’equip de depuració, i per l’altra camerinos i nous espais per les activitats del Casal.

Imatge del nucli agregat de VallverdPel que fa al projecte del Centre d’Interpretació de la Plana d’Urgell, aquest s’ubicarà en la primera planta de les antigues escoles. Una iniciativa que té la voluntat de mostrar els fets i les característiques més importants que han transformat aquest territori al llarg de la història.

Centre d’Interpretació de la Plana d’UrgellA partir d'un únic projecte museològic fonamentat en la història de la plana d’Urgell, diferents recursos expositius desenvoluparan tota la narració expositiva, la combinació d'impressions de vinil sobre les diferents parets, la creació d'un espai d'exhibició utilitzant el terra de la mateixa sala, i la creació d'elements tridimensionals que ocuparan l'espai i aniran suspesos del sostre. El pressupost de l’actuació és de 54.428 euros, que es finançaran des del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el col·lectiu del Camí de Sant Jaume.

Aquest dijous l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell presentarà  la ciutadania aquests projectes i altres previstos pel municipi pels pròxims anys.

Vallverd aprova el projecte de la nova piscina municipal
comentaris