Els llibreters, floristes i forners lleidatans fan una crida a "quedar-se a Lleida i fer ciutat" el dia de Sant Jordi

El sector del llibre parla d'una diada 'excepcional' per l'alt nombre de noves publicacions d'autors locals
Representants dels gremis de llibreters, floristes i forners de Lleida i de l'editorial Pagès a la roda de premsa prèvia a la diada de Sant Jordi de diumenge a Lleida ©Anna Berga
photo_camera Representants dels gremis de llibreters, floristes i forners de Lleida i de l'editorial Pagès a la roda de premsa prèvia a la diada de Sant Jordi de diumenge a Lleida ©Anna Berga

Representants del Gremi de Llibreters de Lleida, del Gremi de Floristes de Lleida i del Gremi de Forners de les Terres de Lleida han fet una roda de premsa aquest dilluns prèvia a la diada de Sant Jordi. Els tres sectors s'han mostrat optimistes de cara al diumenge. El president dels llibreters de Lleida, Jordi Casellas, ha afirmat que si el temps acompanya, "l'èxit està assegurat", i també ha fet una crida als veïns a celebrar la jornada festiva a Lleida.

Pa de Sant Jordi del Gremi de Forners de les Terres de Lleida ©Anna Berga
Pa de Sant Jordi del Gremi de Forners de les Terres de Lleida ©Anna Berga

Pel que fa a les publicacions, Casellas ha parlat d'una diada "excepcional" per l'alt nombre de noves publicacions d'autors lleidatans que es podran trobar a les parades: "Novetats de llibres locals de Lleida si no n'hi ha 20 o 25 no n'hi ha cap", ha assenyalat, a més de destacar que ha estat un any prolífic quant a llibres escrits en català.

Per la seva banda, el Gremi de Floristes de Lleida ha rebaixat lleugerament les expectatives pel fet que la diada cau en diumenge tot i que també s'ha mostrat optimista. La seva vicepresidenta, Paloma Arroyo, també ha demanat als veïns que es quedin a Lleida a gaudir de la diada i ha insistit que adquireixin les flors als professionals del sector: "Som els que estem tot l'any donant servei i sabem quines roses hem de comprar i com les hem de manipular. Crec que donem una garantia", ha manifestat.

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida confia en superar en un 15% les 15.000 unitats venudes el 2022

L'avinguda Francesc Macià i la rambla de Ferran seran de nou l'epicentre de la diada de Sant Jordi a la capital del Segrià amb desenes de parades de llibres, roses, la parada del Gremi de Forners i altres parades d'entitats. Ja el dissabte, però, diverses llibreries i floristeries instal·laran parades fora dels seus comerços.

Nova campanya #LlegimLleida

L'editorial Pagès Editors ha presentat la nova campanya #LlegimLleida amb col·laboració amb els gremis de forners i floristes. En el marc de la iniciativa, forners i professionals de la flor de Ponent repartiran aquests dies als seus clients targetes amb textos breus extrets de les obres de fins a 25 autors de la demarcació. La directora de l'editorial, Eulàlia Pagès, ha explicat que la iniciativa vol "atansar" les lletres d'autors de Ponent a altres disciplines protagonistes de la diada com són l'art gastronòmic i l'art floral.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement