L'acte va ser presentat pel paer en cap, Miquel Pueyo i la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert. També hi van comparèixer els forners; Pilar Marqués, presidenta del gremi; Pau Borràs, vicepresident; i Manuel Llaràs.
Aquest pa elaborat pel Gremi de Forners combina els sabors del formatge, la sobrassada, els cereals i les nous, tot dibuixant-hi una senyera en el relleu
Pueyo va mostrar el desig que la meteorologia permetés el desenvolupament de la jornada i va animar als veïns de la ciutat de Lleida a participar en la festa regalant llibres, roses i el pa tradicional de la Diada de Sant Jordi.
Gispert, va remarcar l'esforç per part dels forners, en un context difícil marcat per la pujada dels preus de l'energia i de les matèries primeres, que afecten directament al sector.
El pa estarà disponible a les fleques del Gremi de Forners i també a la parada del dissabte 23 d'abril, a l'avinguda Francesc Macià, que juntament amb la rambla de Ferran, conformen l'epicentre de la festa a la ciutat.