En el concurs hi participaran tretze colles sardanistes

Homenatge a la Sardana a Almacelles
photo_camera Homenatge a la Sardana a Almacelles

El pròxim diumenge 3 de març a les 12 del migdia, la Plaça de la Vila d’Almacelles serà l’escenari que acollirà el primer concurs de colles sardanistes del Campionat de la Territorial de Lleida, per aquest any 2019, promogut per l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTELL).

Un total de 13 colles repartides en les categories: Alevins, Infantils, Juvenils i Grans competiran per aconseguir els primers punts de la temporada.

Un dels principals atractius d’aquesta edició tindrà lloc en la categoria gran pel fet que el grup Sardanista Estol d’Agramunt hi participarà amb dues colles. Els Estelats en aquesta edició pugen de categoria i es veuran enfrontats a la colla Estol-Espígol. Tot un repte per les colles agramuntines. Convé destacar que la tercera colla agramuntina, Esbarzer, canvia de categoria i passa d’Infantil a Juvenil.

ALMACELLES (1)També la celebració dels 45 anys del Grup Sardanista Montserrat afegirà un punt més d’emoció al campionat per saber si la colla Dolç Infern aconseguirà revalidar el títol de campions en aquesta tan especial edició pel grup de Lleida.

Les colles participants en el 39è concurs d’Almacelles són: Petits Dimoniets i Dimoniets de Lleida i Esclat de Primavera d’Almacelles en categoria Aleví. La colla Escarlata  i Guspira, ambdues de Lleida i de les categories Infantils i Juvenils respectivament no tindran contrincants en aquest concurs, ja que no s’hi ha presentat cap altra colla en aquestes categories.

I en el grup de les colles grans hi participen: Font de Valldans de Ponts, Xalem de Bellvís, Jovencells de Cervera, Verge del Miracle de Balaguer, Aires d’Or de Sant Pedor, Brut Natura de les Borges Blanques, Somnis del Pla de Mollerussa i Dolç Infern de Lleida.

La cobla agramuntina “Vents de Riella” serà l’encarregada de la part musical.

L’agenda del campionat continuarà amb el recuperat concurs de Mollerussa el 28 d’abril, Lleida el 12 de maig i el concurs d’Agramunt el 26 de maig el qual tanca la primera part del campionat.

El mes de setembre, el qual concentra un bon grapat de concursos, s’inicia el dia 1 a Les Borges Blanques i continua el dia 7 a Vilanova de Bellpuig, el 8 a Tàrrega, el 14 a Solsona (se celebra cada dos anys), el diumenge 15 a Ponts que canvia de data per no coincidir amb el concurs d’Almacelles i tanca el mes el concurs de Cervera. En el mes d’octubre tindran lloc els concursos de Verdú i Bellvís el dissabte 5 i el diumenge 27  respectivament. També en aquest mes d’octubre se celebrarà a Mollerussa el 2n Concurs Individual de Sardana Revessa el diumenge 13. I com és tradicional, Balaguer acollirà la gran final el diumenge 10 de novembre.

El concurs de colles sardanistes d’Almacelles, que arriba a la 39a edició, és organitzat pels Amics de la Sardana de la població i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Almacelles.

Comentaris
Més a Tres i fora