Almacelles celebra l’Aplec de la Sardana, la Trobada Sardanista i el Pubillatge del Segrià

Els Amics de la Sardana d’Almacelles amb les autoritats
photo_camera Els Amics de la Sardana d’Almacelles amb les autoritats

Almacelles va celebrar el dissabte 1 de juny una intensa jornada cultural al ser la seu del Pubillatge Comarcal del Segrià, la celebració de la 26a Trobada de Sardanistes Adults del Saltem i Ballem i alhora, celebrar el 23è Aplec de la Sardana Vila d’Almacelles.

Els actes sardanistes s’iniciaren a les 5 de la tarda amb la primera part de la ballada de sardanes de l’aplec amb les cobles Jovenívola d’Agramunt i la Punt Cat Cobla. A 2/4 de 7 de la tarda va tenir lloc la 26a Trobada de sardanistes Adults simultàniament amb la proclamació de les Pubiles i Hereus del Segrià. Un cop finalitzat els actes de tarda, el Pavelló Municipal va acollir el tradicional sopar de Germanor en el que hi participaren més de 200 comensals per seguidament continuar amb la segona ballada de l’aplec de la Sardana.

12 colles participen en la Trobada de sardanistes adults del Saltem i Ballem.

Més de 170 dansaires de 12 colles sardanistes d’arreu de les terres lleidatanes van participar en la 26a Trobada que es va celebrar el passat dissabte 1 de juny a Almacelles. Les colles es van presentar al públic assistent amb un galop, algunes d’elles s’atreviren amb galop de fantasia, seguidament van demostrar el seus dots dansaires ballant les dues sardanes que interpretaren les cobles, l’Aplec de Torredembarra d’en Xavier Forcada i Roca Ventosa d’en Jaume Bonaterra, interpretada en la modalitat de Punts Lliures per alguna de les colles participants. Les autoritats presents en l’acte van adreçar unes paraules al públic assistent i després de la sardana de germanor, L’Encís d’Almacelles d’en Josep Capell, van lliurar els obsequis i records.

Les colles que van participar en la trobada van ser: Sardanistes d’Alpicat, Grup Sardanista Balàfia, Casal de la Gent Gran de Borges Blanques, Colla 1 de juny de Balaguer, Colla Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, Grup Sardanista Alcarràs, Colla Veterans d’Alella, Amics de la Sardana d’Almacelles, Brut Natura de les Borges Blanques, Casal de la Gent Gran de Tàrrega, Escola Sardanista de Torres de Segre, i Colla 27 Abril – Benestar Social de Lleida.

L’acte sardanista va ser presidit per la Sra. Maria Lluïsa Granero, regidora de cultura primera tinent d’alcaldia, la Sra. Vanesa Olivart, segona tinent d’alcaldia, El Sr. Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, el Sr. Josep M. Roset, president dels Amics de la Sardana d’Almacelles i la Sra. Pilar Torrades, presidenta del Saltem i Ballem.

Comentaris
Més a Tres i fora
Entering on the requested page Skip advertisement